COVID-19 | Două laboratoare vor putea emite rezultate la testarea cu validare rapidă în județul Satu Mare. La nivel național sunt 132

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începând de joi, 9 decembrie, un număr de 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, la nivel național, rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă.

Până la finalul lunii rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie, potrivit unui anunț transmis de Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Măsura vine în scopul aplicării ”Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, HG adoptat miercuri.

În județul Satu Mare în prima fază sunt autorizate doar două laboratoare:

  • Laboratorul SJU Satu Mare; 
  • Laboratorul SAJ Satu Mare;

Ministerul menționează că, în cea de-a doua etapă, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie. În acest moment, ei pot efectua teste Covid-19 cu validare în 24 de ore.

”Operaționalizarea întregii rețele de puncte de testare cu validare rapidă va fi realizată până la sfârșitul lunii”, precizează Ministerul Sănătății.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii