Intervenție complexă uro-oncologică minim invazivă coordonată de medicul Bogdan Feciche la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În premieră pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în cadrul Clinicii de Urologie s-a efectuat o cistectomie radicală laparoscopică pentru un pacient diagnosticat cu cancer vezical infiltrativ.

Îndepărtarea tumorii vezicale s-a realizat utilizând tehnica laparoscopiei 3D, în locul chirurgiei clasice invazive.
Intervenția a fost posibilă datorită profesionalismului echipei formate din medicii și asistentele Clinicii de Urologie și ai Secției Clinice de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean. 
Echipa operatorie a fost coordonată de către Dr. Bogdan Feciche - medic primar urolog și Dr. Simona Mîrț - medic primar ATI. 
În vârstă de 68 de ani, pacientul a avut o evoluție specifică intervențiilor minim invazive, necesitând analgezie postoperatorie minimă și timp de recuperare redus. Intervenția a avut loc în data de 6 martie, iar o săptămână mai târziu s-a externat. În momentul de față, pacientul este acasă, în stare bună și urmează să înceapă tratamentul oncologic.
De la începutul anului 2023, echipa a efectuat peste 20 de intervenții uro-oncologice laparoscopice dedicate tumorilor renale (nefrectomii radicale și parțiale), adenocarcinomului prostatic (prostatectomie radicală laparoscopică) și tumorilor suprarenale (adrenalectomia laparoscopică). Aceste realizări îndreptate spre binele pacienților sunt o continuare firească a școlii urologice de prestigiu formată și dezvoltată la Oradea, de către prof. dr. Gheorghe Bumbu.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii