Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Intervenție medicală realizată printr-o metodă laparoscopică modernă, efectuată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
În urmă cu o lună, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc o intervenție chirurgicală laparoscopică pentru o tumoră suprarenaliană dreaptă.
Pacienta, în vârstă de 28 de ani, prezenta valori extrem de mari ale tensiunii arteriale (peste 200mmHg) datorită hormonilor secretați de tumoră și era iminentă apariția unui infarct miocardic sau a unui accident vascular.
  • ”Acest gen de operații au mai fost efectuate în serviciul nostru, dar această intervenție s-a realizat prin tehnica de retroperitoneoscopie posterioară, ceea ce conferă avantajul unui abord direct al suprarenalei și o manipulare minimă pentru a diminua riscul de deces intraoperator datorită descărcărilor hormonale”, ne-a declarat medicul urolog Bogdan Feciche.
Intervenția a fost efectuată de colectivul medical al Secției de Urologie, dar un merit deosebit l-a avut echipa anesteziologică, datorită riscurilor cardiovasculare majore și al dificultății poziției intraoperatorii (pacienta, în această tehnică, stă practic pe burtă).
Evoluția a fost foarte bună cu externare la 72 de ore postoperator și normalizarea la o săptămână a tensiunilor, pacienta nemaiavând nevoie de medicație în prezent.
Tehnica laparoscopică de retroperitoneoscopie posterioară a fost dezvoltată de Profesorul Martin Walz la Essen, iar în țara noastră aceasta tehnică a fost utilizată în relativ puține centre.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii