Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, amendat cu 160.000 lei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a aplicat, în primele 10 luni din 2016, amenzi în valoare totală de 3,6 milioane de lei, pentru neregulile constatate în urma celor 361 de acțiuni de control derulate, a anunțat marți președintele instituției, Bogdan Pușcaș. 
  • "Avem 15 agenți constatatori care au făcut 361 de controale, din care mai bine de 250 au fost ca urmare a solicitărilor instituțiilor competente de verificare și control și a parchetelor. Ca o cifră, am dat în acest an, în primele 10 luni, amenzi de 3,6 milioane de lei", a explicat președintele ANAP.
Acesta a prezentat și un top al amenzilor, din care reiese că din primele șase instituții, în funcție de valoarea amenzii, trei sunt spitale. "Sunt unități administrativ teritoriale, precum municipiile Tecuci sau București care au primit amenzi între 160.000 și 200.000 de lei . Din primele șase instituții, în funcție de topul amenzilor, trei sunt spitale", a mai spus Pușcaș.
Potrivit acestuia, neregulile descoperite sunt diverse. "În principiu este vorba de divizarea unor achiziții tocmai pentru ca ele să poată fi făcute sub praguri, la primăria Tecuci, spre exemplu, este vorba despre iluminatul ornamental festiv în anii 2013—2014, întrețineri și reparații la diverse imobile... există o pleiadă întreagă de acțiuni, proceduri de achiziții publice supuse verificărilor noastre și care au picat testul și deci au devenit proceduri neconforme și amendabile", a subliniat președintele ANAP.
Conform datelor Agenției, cea mai mare amendă, de 200.000 de lei, a fost încasată de Primăria Municipiului Tecuci, pe locul doi fiind Spitalul Colentina, cu aceeași sumă, urmat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian Județul Constanța, cu 190.000 de lei, Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie București, cu 170.000 de lei, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu 160.000 de lei, și Municipiul București, cu 160.000 de lei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii