Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Campanie | Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!

Colegiul Medicilor din România a lansat joi, 10 august, campania de interes public “Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”,
care are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor la care se expune atunci cand informaţiile neconvenţionale iau locul consultaţiilor medicale de specialitate. Medicii spun că acest lucru poate reduce semnificativ şansa de vindecare, fapt pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.

Prin intermediul acestei campanii, Colegiul Medicilor din România trage un semnal de alarmă foarte serios asupra problemelor la care se expun pacienţii atunci când, mai întâi apelează la sistemele neconvenţionale. Ei  riscă întârzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia si ajung la medic într-o etapă avansată a bolii,  fapt care poate reduce semnificativ  şansa de vindecare şi pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.
  • “Cercetarea ştiinţifică se face pe loturi de mii de oameni. Reţelele de socializare au milioane de utilizatori. Nu pot fi terapii valabile nici măcar pentru doi oameni, fie ei şi gemeni. Nu există boală, există bolnavi. Aceeaşi boală diferă ca exprimare, ca evoluţie, ca posibilităţi terapeutice, ca resurse de vindecare de la un om la altul, de la un frate geamăn la un frate geamăn. Nu tot ceea ce este îngăduit ne este şi de folos. Să alegem ceea ce ne este de folos atunci când este vorba despre sănătatea noastră, sfatul medicului”, explică preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.
DESPRE UTILITATEA CAMPANIEI:
Sigur nu ne temem că am putea rămâne fără pacienți!
Este utilă campania pentru conștientizarea opiniei publice asupra pericolelor care o pândesc. Poate fi utilă și medicilor pentru a-i face să își pună problema cauzelor care au dus la situația prezentă și la pericolele din viitor. Să ne înțelegem, medicul contemporan nu mai poate trăi și nu mai poate practica medicina și acumularea contemporană de informație fără informația de pe internet. Medicul de astăzi nu mai poate concepe medicina fără posibilitatea consultului prin mijloacele online. Spre deosebire de ceea ce înainte am arătat, telemedicina este reglementată și se supune normelor juridice, etice și deontologice, ea este un consult la distanță între doi sau mai mulți profesioniști.
Campania noastră nu este menită să critice sau să combată ceva, nu facem prin aceasta decât să recunoaștem o stare de fapt, o evoluție viitoare și să atragem atenția nouă și pacienților, asupra faptului că spre deosebire de orice alt principiu, doar în medicina tradițională practica se desfășoară astfel: medicul observă, își ia informația, își face o ipoteză de lucru, lucrând asupra ei o transformă într-o teză, obține rezultatul, îl confirmă statistitic și din experiența altora și, cel mai important, reproduce rezultatul întotdeauna în situații identice.

CONCLUZII:

  • Mergeți la medic pentru orice problemă de sănătate!
  • Aveți încredere în medicul Dumneavoastră!
  • Urmați sfaturile și indicațiile medicale!
  • Nu întârziați în suferința Dumneavoastră apelând la mijloace alternative!
  • Nu vă asumați riscuri care vă pot afecta iremediabil sănătatea!
  • NU EXISTĂ BOLI, CI BOLNAVI!

Media

http://www.cmr.ro/new/wp-content/uploads/2017/08/stop_diagnostic_pe_net_TV.mp4

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii