Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

”Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!”, o campanie a DSP satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare, celebrează în data de 16 noiembrie 2017 Ziua Naţională fără Tutun şi organizează campania „Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!”
Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul „fumat pasiv” –, alături de încurajarea nefumătorilor de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.
Campania are ca obiective informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun, creşterea numărului de persoane care NU încep să fumeze şi a celor care se lasă de fumat, protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun.
În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. 70 de decese sunt cauzate zilnic de fumat. Totodată, acelaşi for subliniază că 42.000 de oameni suferă complicaţii provocate de ţigări.
Printre numeroasele avantaje ale eliberării de acest viciu se numără:
• creşte speranţa de viaţă
• scade riscul producerii unui infarct miocardic
• scade riscul formării unei tumori canceroase
• un mod de viaţă mult mai sănătos
• mai mulţi bani în buzunar
• prietenia persoanelor nefumătoare
• aprecierea reuşitei de către familie, mai ales de către copiii.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card