Dakar 2022 | Emanuel Gyenes a încheiat etapa a doua pe locul 4 la clasa Malle Moto

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Emanuel Gyenes a trecut cu bine peste problemele tehnice din prima zi a Dakarului 2022, a reușit să schimbe axul rupt al motocicletei în bivuacul din Ha'il, iar astăzi dimineață, la ora locală 5:50 (6:50 ora României), a plecat din bivuac pentru a lua startul în etapa a doua, cu o probă specială de 338,43 kilometri.

La finalul celor 333,43 km de probă specială, riderul de la Autonet Motorcycle Team s-a clasat, la general, pe locul 41, cu timpul de patru ore, 15 minute și 41 secunde. La categoria Original by Motul (Malle Moto), Mani Gyenes a încheiat etapa a II-a pe locul patru, la 7 minute și 43 secunde în spatele câștigătorului de etapă, lituanianul Arunas Gelazninkas (Orion Dakar Team) și a urcat pe locul 11 la general în clasamentul riderilor fără asistență.

dakar2022 mani gyenes ziua2.1


”Mi-a plăcut etapa de azi. Au fost multe dune, dar a plouat cu o seară înainte și a fost ușor să le traversăm. Sunt fericit că am reușit să recapăt câteva poziții după ziua de ieri când am pierdut atât de mult timp din cauza unei probleme tehnice”, a transmis Mani Gyenes la finalul etapei a doua.

Inițial, în ziua 2 era programată o etapă maraton și concurenții trebuiau să doarmă într-un alt bivuac, fără acces la piese de schimb și pneuri. Însă, ploile din ultimele zile au inundat bivuacul din Al Artawiyah, prin urmare, în etapa a doua se va ajunge în Al Qaisumah, bivuacul programat inițial pentru 4 ianuarie – aici vor avea tot echipamentul necesar și cei care au echipe de asistență vor putea beneficia de ajutorul acestora. 


Etapa a 2-a, Ha’il-Al Qaisumah, a început cu o etapă de legătură de 183,20 kilometri, după care a urmat proba specială de 338,43 kilometri și s-a încheiat cu o altă etapă de legătură de 270 de kilometri. Proba specială a început cu trasee rapide, pe un platou de nisip, unde a fost foarte important să se meargă după cap compas, a continuat cu un traseu sinuos printre dune mici, apoi cu o alternare de mers pe culmi de dune și zone rapide. 

 

La finalul primei etape, pe lângă timpul pierdut pentru că a mers foarte încet din cauza ruperii axului, Mani Gyenes a primit şi o penalizare de 15 minute, în urma ratării unui punct de control, primul pe care îl ratează în cele 12 ediţii ale Raliului Dakar la care a luat startul.

 

Etapa a treia are loc marți, 4 ianuarie, Al Qaisumah > Al Qaisumah, are o lungime de 636 km, dintre care 255 km de probă specială.

 


Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii