Dakar 2024 | Emanuel Gyenes a încheiat bine prima zi a maratonului de 48 ore

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Etapa a șasea de la Dakar 2024, în lungime de 818 km, dintre care 625 km probe speciale, se desfăşoară pe parcursul a două zile, cu un format inedit, "48 h crono", timp în care concurenţii sunt nevoiţi să se descurce pe cont propriu.

Motocicliştii şi echipajele vor primi din partea organizatorilor, la finalul primei zile, câte un cort, un sac de dormit şi o porție de mâncare. În aceste condiţii sumare, aceştia nu vor putea primi niciun ajutor din exterior şi nu vor putea comunica cu echipele lor până în seara următoare.

Astfel, la finalul primei zile din etapa a șasea, Mani a parcurs 428 km din cei 625 km ai probei speciale și a ajuns în zona de pauză D. Având în vedere că soarele apune devreme în această perioadă a anului în Arabi Saudită, organizatorii au decis să oprească etapa la ora 16:00, fiecare concurent urmând să doarmă în una dintre cele 7 zone de pauză. Mani a juns în zona 4, unde se va odihni, iar dimineață va continua până la finalul etapei. Mani a terminat cei 428 km de astăzi cu timpul de 6h 18min 49 sec.

dakar 2024 traseu ziua6

Vineri, în a doua zi a etapei marton, Mani Gyenes va mai avea de parcurs 197 km de dune pentru a ajunge la Shubaytah, de unde va fi transportat cu avionul la Riyadh pentru ziua de odihnă (13 ianuarie). Motocicletele vor ajunge pe trailer la Riyadh, astfel că Mani va fi nevoit să-și sacrifice prima parte a zilei de odihnă pentru mentenanța motocicletei, iar în partea a doua a zilei se va putea odihni.

Duminică, 14 ianuarie, se va porni în etapa 7, de la Riyadh la Al Duwadimi (873km/PS 483km).

Declarația lui Mani la finalul zilei a cincea:

Program #Dakar2024:

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii