Dakar 2024 | Emanuel Gyenes, mulțumit de rezultatul din prima săptămână. ”A fost foarte interesant să stau în jurul focului cu Carlos Sainz și Sebastian Loeb”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Etapa a șasea de la Dakar 2024, în lungime de 818 km, dintre care 625 km probe speciale, s-a desfăşurat pe parcursul a două zile (joi și vineri), cu un format inedit, "48 h crono", timp în care concurenţii au fost nevoiţi să se descurce pe cont propriu.

Motocicliştii şi echipajele au dormit în cort, în mijlocul deșertului, și nu au putut primi niciun ajutor din exterior şi nu au avut posibilitatea să comunice cu echipele lor până vineri seara.

În seara petrecută în mijlocul deșertului, rider-ul sătmărean a avut ocazia să se odihnească și să stea la povești în jurul focului cu Carlos Sainz, Sebastian Loeb și David Castéra.

La final etapei maraton, Mani a obținut cea mai bună clasare din acest an și a încheiat prima săptămână a celui mai dificil rally-raid din lume pe locul 25 în clasamentul general al motocicliștilor.

Astăzi a fost ziua de pauză, iar duminică dimineață, concurenții vor porni în etapa a șaptea, între Riyadh şi Al-Duwadimi. Etapa va avea o lungime de 873 km, dintre care 483 km de probă specială.

”Etapa a șasea a fost o etapă foarte lungă, cu un total de 625 km, dar 100% dune. Proba s-a numit "48 h crono" și a fost o noutate pentru pentru noi, pentru Dakar, pentru toți, dar sper că organizatorii să nu facă un obicei dintr-o asemenea probă specială, deoarece a fost foarte greu. Ieri dimineață am luat startul în probă la ora 09:00 și după masă, după ora 16:00, am fost oprit la a doua alimentare și acolo a trebuit să mergem într-un bivuac unde am primit doar un cort și un sac de dormit, plus o cutie cu ceva mâncare, și acolo în mijlocul deșertului am dormit.

Proba a fost foarte grea, foarte multe ore de stat pe motocicletă și numai dune. A fost foarte solicitat fizic și abia am așteptat să se termine ziua. Nici n-am vrut să merg cu un bivuac mai în față, deoarece simțeam că nu am ritmul potrivit, așa că azi dimineață am mai avut de făcut 200 km. Ieri (n.r. joi) am făcut 423 km din probă și azi (n.r. vineri) mi-au rămas de făcut 200 km. Dimineață am luat startul la ora 6:29, când încă era răcoare, nisipul era tare și am putut să țin un ritm bun și să termin cu bine această probă.

Ceea ce a fost fain în proba asta, a fost faptul că joi seară am intrat într-un bivuac, unde nu am fost foarte mulți concurenți, au fost vreo 20 și ceva de motociclete și vreo 20-30 de mașini, iar seara am stat toți în jurul focului. A fost foarte interesant să stai acolo cu Carlos Sainz (Audi), cu Sebastian Loeb (BRX), cu David Castéra (director de cursă Dakar) și să stăm la povești. A fost chiar un bivuac foarte fain, iar acest lucru mai mi-a plăcut din această probă specială.

Mâine (n.r. sâmbătă, 13 ianuarie) am ziua de odihnă, adică am încheiat o săptămână. Motocicleta încă nu mi-a ajuns, o să ajungă sâmbătă dimineață și mă apuc să fac un service mai amplu, să o pregătesc pentru a doua săptămână de concurs. 

În clasament stau destul de bine, sunt mulțumit de rezultat și de cum am avansat în prima săptămână și sper că și în săptămâna a doua să fie tot așa de bine”, a transmis Mani la finalul primei săptămâni de la Dakar 2024.

Program #Dakar2024:

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii