alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Tyson Fury - Oleksandr Usyk, meciul anului 2024 în boxul profesionist

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tyson Fury - Oleksandr Usyk este cea mai așteptată luptă a anului în boxul profesionist. Cei doi pugiliști vor lupta pe 18 mai, în Arabia Saudită, la Riad, oraș care a devenit în ultima perioadă capitala boxului la cel mai înalt nivel.

Inițial, lupta trebuia să aibă loc pe 17 februarie, dar a fost amânată la solicitarea lui Tyson Fury, care s-a accidentat în timpul unui antrenament și nu a mai putut să se recupereze în timp util. Reprogramarea a fost stabilită pentru 18 mai, iar Fury a promis că va da totul în ring.

Miza este uriașă pentru acest sport. Cel care va câștiga va avea centurile unificate la categoria grea. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în box din 2000, când Lennox Lewis a reușit o asemenea performanță. La gala din luna mai, Oleksandr Usyk pune în joc centurile WBA, IBF și WBO la categoria grea, iar Fury are centura WBC.

Înaintea acestei partide, Tyson Fury are un bilanț de 34 de victorii (24 prin KO), 0 înfrângeri și 1 remiză. De partea cealaltă, Oleksandr Usyk este și el neînvins. Pugilistul ucrainean se poate mândri cu 21 de victorii (14 prin KO).

Pentru că interesul este uriaș și amânarea din luna februarie a provocat dezamăgire printre fanii boxului, organizatorii au introdus în contractele celor doi o clauză specială. În cazul în care un pugilist nu va fi apt pentru lupta din luna mai, el va trebui să-i ofere adversarului despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari.

Cum văd agențiile de pariuri lupta dintre Fury și Usyk

Așa cum se întâmplă înaintea marilor evenimente din box, fanii se întreabă ce șanse au cei doi pugiliști, iar cel mai bun răspuns vine de la bookmakerii care au pregătit deja cote Fury vs Usyk. Astfel, ne așteaptă un duel tare interesant, sub semnul echilibrului. 

  • Victorie Tyson Fury - cota 1.80
  • Victorie Oleksandr Usyk - cota 2.05
  • Egalitate - cota 21.00

Fury dă asigurări că va fi pregătit

Înaintea galei din luna mai, Tyson Fury a fost ironizat de echipa lui Oleksandr Usyk. Managerul ucraineanului a afirmat că Fury s-a dat lovit pentru a nu se lupta și se așteaptă ca și în luna mai să mai pățească ceva. Totuși, Fury și-a reluat antrenamentele de ceva timp și este convins că va fi gata de o luptă epică.

"Sunt deja patru săptămâni și câteva zile de atunci. M-am odihnit, m-am recuperat și acum sunt pregătit să intru în cantonament. Tăietura este deja vindecată. Tăietura are nevoie de opt săptămâni să se vindece. Iar eu voi avea 15 săptămâni de la tăietură până la data galei. Așa că este suficient timp. Nu sunt îngrijorat din cauza tăieturii. Dacă tăietura se deschide în timpul luptei, și ce? Am mai avut multe alte tăieturi înainte", a afirmat Tyson Fury.

Din informațiile făcute publice de echipa care organizează această gală, în contractul dintre cei doi este stipulată o clauză conform căreia indiferent de rezultat se va organiza și o revanșă în acest an. Data nu a fost încă stabilită, dar managerul lui Usyk a profitat să-l ironizeze din nou pe Fury și a afirmat că acesta nu va mai dori să audă de o eventuală revanșă după ce va fi zdrobit de pugilistul ucrainean în gala de pe 18 mai.

Cât privește bursele pe care cei doi le vor primi, acestea vor depinde de încasările la PPV. Se așteaptă ca Fury și Usyk să împartă în jur de 140-200 de milioane de dolari, conform informațiilor publicate de presa de specialitate. Învingătorul va putea lua astfel chiar și peste 100 de milioane de dolari.

Anthony Joshua, viitor adversar pentru câștigător

De asemenea, învingătorul va lupta în viitor cu Anthony Joshua. Acesta a afirmat că urmărește relaxat gala și că îl vede învingător pe Usyk, deși nu și-ar dori să boxeze împotriva acestuia.

"Cred că Usyk va câștiga. Eu l-aș prefera pe Fury, dar mizez pe Usyk. Mi-ar plăcea să lupt cu Fury, asta este și motivul pentru care l-aș dori învingător. Este un motiv egoist, știu", a comentat Anthony Joshua, cel care l-a învins recent pe Francis Ngannou.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări. Sursa foto canva.com.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii