ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (21 noiembrie-4 decembrie) foto: Florin Dobranici

ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (21 noiembrie-4 decembrie)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni (21 noiembrie-4 decembrie).

TRANSILVANIA

În prima parte a săptămânii tendința va fi de creștere treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 11...12 grade în ziua de 23 noiembrie. După această zi caldă, se va răci, astfel la finalul lunii noiembrie sunt estimate maxime în medie de 6...7 grade, iar la începutul lunii decembrie de 3...4 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad în prima noapte, până spre 3...4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2...0 grade.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

MARAMUREŞ

În prima parte a săptămânii tendința va fi de creștere treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 11...12 grade în 23 noiembrie. Pentru perioada 24 – 30 noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 7...8 grade, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 4 grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 0...1 grad în prima noapte și de 3...4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2...0 grade, valorile cele mai scăzute urmând a se înregistra la începutul lunii decembrie.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

LA MUNTE

De la valori termice diurne în medie de 0 grade în prima zi, se va încălzi ușor până la 5...6 grade în 23 noiembrie, iar ulterior se va reveni la o medie pentru întreaga zonă în jur de 0 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5...-4 grade.

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii