Se pot transforma jocurile de noroc în jocuri bazate pe abilități? Află acum!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Jocurile de noroc sunt împărțite în jocuri de îndemânare și jocuri de noroc.

Există o serie de abilități care intră în joc ori de câte ori oamenii aleg să se alăture comunității de jocuri de noroc. Orice jocul în sine necesită anumite abilități, deși jocurile bazate pe noroc sunt jocuri despre care se știe că necesită puține abilități sau deloc pentru a le juca. Practic, există forme de divertisment care nu pot fi influențate în funcție de cât de priceput este jucătorul. În acest fel putem împărții industria în două categorii, dar nu ar fi corect să nu menționăm faptul că cele două se pot adesea intercala. Prin înțelegerea caracteristicilor acestora, jucătorii își pot seta așteptări realiste și se pot bucura în siguranță de o grămadă de oportunități, precum de cazinouri fără depunere, turnee, campionate și evenimente. Există și situații aparte, în care jucătorii se folosesc de unele sisteme populare neconvenționale pentru a câștiga un avantaj în fața casei sau chiar pentru a învinge cazinoul. 

Numărarea cărților

Numărarea cărților este o strategie utilizată în cazul anumitor jocuri, precum renumitul baccarat sau blackjack. Aceasta presupune păstrarea unei evidențe a cărților care au fost extrase. În mod normal, jucătorii pricepuți își dezvoltă abilitățile necesare pentru a se baza strict pe mintea lor în realizarea acestui lucru. Printre abilitățile esențiale amintim capacitatea de menținere a atenției, de memorie și deducție. Obiectivul acestei strategii este de a reuși să anticipezi următoarea carte care urmează să fie extrasă. Părerile sunt contradictorii în legătură cu această practică, având în vedere atât eficiența ei cât și etica din spate. Cazinourile recurg adesea la împiedicarea clienților din numărarea cărților, fie prin amestecarea constantă a pachetelor de cărți de joc, fie prin interzicerea jucătorilor din alăturarea la masa de joc în timpul unei runde deja începute. 

Sortarea marginilor

Această practică este considerată imorală, reprezentând în mod normal o formă de înșelăciune. Ea constă în memorarea unor particularități de pe cărțile de joc pentru a putea reproduce cu ușurință valoarea acesteia sau chiar în formarea unor legături și planuri cu dealer-ul. Este ușor de înțeles de ce majoritatea cazinourilor și jucătorilor nu aprobă această idee. În primul rând, cazinourile au de pierdut atunci când un jucător se regăsește brusc în avantaj. În al doilea rând, ideea din spatele cazinourilor este ca jucătorii să joace sigur și echitabil. Prin urmare, această tactică de influențare a jocului poate forma o reputație negativă în rândul jucătorilor. 

Controlul zarurilor

Următoarea tehnică pe care o vom prezenta este de asemenea apreciată destul de negativ. La baza acesteia se află teoria conform căreia anumite moduri de aruncare a zarurilor pot produce rezultate favorabile pentru jucători. Nu se știe cu siguranță dacă există un sâmbure de adevăr în spatele acestei idei, însă cazinourile au decis rapid să includă noi reguli pentru a evita posibila înșelăciune. Astfel, în momentul de față, zarurile trebuie să lovească peretele mesei de zaruri înainte de a se pronunța decizia finală asupra punctelor. În caz contrar, aruncarea poate fi pronunțată ilegitimă. Prin urmare, dacă nu ai în plan să iți irosești timpul fără motiv, îți sugerăm să ții cont de această regulă. 

Sisteme de pariuri

Dintre toate tehnicile menționate anterior, sistemele de pariuri sunt cele mai popularizate și vast acceptate. Eficiența lor este discutabilă, existând jucători care afirmă răspicat că succesul lor se datorează sistemelor de pariuri, în timp ce alții rămân nemulțumiți. Se prea poate ca anumite tehnici de mărire sau scădere a mizelor să se dovedească avantajoase în anumite contexte. Cu toate acestea, dacă vrei să îți bazezi șansele pe sisteme precum Martingale, Labouchere sau Fibonacci, este important să înțelegi cum funcționează acestea, când pot fi utilizate și care sunt riscurile la care te supui. Este de asemenea necesar să investești eforturi în exersarea acestora, fie în runde adevărate de joc sau prin intermediul jocurilor gratis. Totuși, ține cont de faptul că nici un câștig nu îți poate fi garantat iar emoțiile pe care le poți simți sunt de multe ori intense. 

Concluzie

După cum se poate observa, nu există o singură părere în ceea ce privește transformarea jocurilor de noroc în jocuri bazate pe abilități. Avem de-a face cu o multitudine de idei, unele mai bizare și excentrice în timp ce altele cel puțin par să fie bazate pe logică. Ceea ce se mai observă este o diferență de înțelegere a ceea ce înseamnă abilitățile în cazul jocurilor bazate pe noroc. Cu siguranță, oricare jucător care își dezvoltă bune abilități de reglaj emoțional, gestionare a resurselor, atenție, memorie și aptitudini de deducție va avea șanse mai bune în cadrul unui joc. Pe de altă parte, aruncarea zarurilor sau identificarea unor particularități în cărțile de joc nu pot fi considerate abilități. Deși acestea implică dezvoltarea unei strategii de bază și utilizarea unor abilități, în fond ele reprezintă încercări de a înșela sistemul. Prin urmare, până la momentul de față există criterii clare de joc pentru a menține un mediu sigur și echitabil în industria jocurilor. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii