Părintele Gabriel Gorgan este noul protopop de Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Protopopiatul Ortodox Satu Mare are un nou păstor, în persoana părintelui Gabriel Gorgan, preot la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Satu Mare. 

Instalarea noului protopop Gabriel Gorgan a avut loc în cadrul Conferinței preoțești de toamnă de la Satu Mare desfășurată azi, 16 octombrie 2024 la Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din Satu Mare.

Ceremonia de învestire în demnitatea de protopop a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Iustin al Maramureșului și Sătmarului în prezența întregului cler din Satu Mare, Oaș și Carei.

Cu acest prilej, noul protopop a primit din partea ierarhului documentul de instalare, dar și o frumoasă baderniță cu chipul Maicii Domnului, fiind felicitat pentru acest pas important în nobila-i misiune pe care o are pentru comunitatea sătmăreană.

De asemenea, ierarhul a mulțumit fostului protopop, pr. Ioan Socolan pentru contribuția pe care a avut-o la bunul mers al Protopopiatului Satu Mare de-a lungul celor aproape 20 de ani. Părintele Ioan Socolan a fost instalat  protopop în anul 2005.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii