A 23-a ediție a Zilelor Culturale Partium: Sport, mâncare delicioasă și concerte extraordinare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Organizatorii celei de-a 23-a ediții a Zilelor Culturale Partium au pregătit o sâmbătă plină de evenimente: va avea loc tradiționalul concurs de gătit, multe programe sportive, activități pentru copii și, desigur, concerte! 

Vineri, 16 august, organizatorii celei de-a 23-a ediții a Zilelor Culturale Partium i-au așteptat pe sătmăreni cu un concert-basm, o mulțime de delicatese sătmărene și produse artizanale deosebite, discuții interesante, vinuri excelente de Satu Mare și concerte de excepție.
 
La începutul serii, când căldura începuse deja să se domolească, Pál István Szalonna, laureat al Premiului Patrimoniului Maghiar, și formația sa au cântat pe scena Tarr&Tarr din Curtea Vinului, după care, cei prezenți în Grădina Romei s-au îndreptat spre deal, unde pe scema, a evoluat Ardealul formația Margaret Island. Trupa fondată cu 10 ani iîn urmă s-a dovedit a fi foarte populară căci spațiul din fața scenei s-a umplut încă înainte de concert, fanii intonând toate melodiile împreună cu solista  Lábas Viki .
 
Restul serii de vineri a fost în continuare bogat în divertisment: în Curtea Vinului, Fanfara Rézeleje, care cânta în principal muzică dance moldovenească și balcanică, a oferit o petrecere pe cinste. Aceste momente de petrecere și dans au continuat  cu DJ Flashboy care a mixat cea mai bună muzică pentru festivalieri.
 
Bunătăți la ceaun! 
La primele ore ale dimineții de sâmbătă se dă startul concursului de gătit Veres Adam . Echipele care vor concura sub umbra copacilor din Grădina Romei își vor începe activitatea începând cu ora 9.00. La cea de-a 23-a ediție a Zilelor Culturale Partium, cea mai veselă și în același timp cea mai ispititoare competiție, preparatele vor fi jurizate de un juriu profesionist, prezidat de cheful maghiar de renume, Sági Szilárd.
 
În timp ce fierbe mâncarea, copiii și adolescenții pot participa la un concurs de dexteritate pe bicicletă organizat de Asociația Carpatină Transilvană, împreună cu Pro Racers Satu Mare. Competiția va începe tot la ora 9.00.
Conform tradiției, de la ora 10.00,  colegii, prietenii și cunoscuții îl vor comemora pe Romász János, jurnalist sportiv, suporter înverșunat al echipei Fradi, dar și al  fotbalului sătmărean. La turneul, organizat pe  terenul Dinamo din Satu Mare vor participa echipele UDMR Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare și echipa Press FC.
 
Cei mici sunt așteptați de Spiridușul Pepe în Grădina Romei la ora 10.00 la scena Tarr&Tarr din Curtea Vinului, iar de la ora 11.00, tot aici cei mici vor putea viziona comedia de bâlci „Lupul și vulpea”, în interpretarea Teatrului de Păpuși Aranyszamár.
 
Nici anul acesta nu va lipsi din program  mini-atelierul de pictură cu vopsele de cretă Annie Sloan organizat de Asociația Inițiativa Tineretului Maghiar, în timp ce cei care optează pentru activități meșteșugărești tradiționale sunt așteptați de Asociația Borókagyökér.
 
Insula Tineretului a Asociației Inițiativa Tineretului Maghiar așteaptă tinerii și pe cei cu suflet tânăr între orele 11.00-18.00 cu competiții sportive, respectiv la turneu de șah junior programat după-amiaza între orele 14.00-18.00, iar între orele 15.00-19.00 în cortul FitMomentum Lifestyle va prima modul de viață sănătos.
 
Asociația Freelife va organiza între orele 11.00 și 18.00  o campanie de adopție, iar, între timp, în intervalul  16.00-17.00 școala de câini Doxity va prezenta o demonstrație.
 
Nu va lipsi din programul zilei de azi nici dansul popular. Între orele 15.30–18.30 vor evolua ansamblurile Szamoshát, Bokréta din Orașu Nou, Röpike din Satu Mare, Pünkösdi Rózsák din Dorolț și Orgonác din Dobra. Iubitorii genului sunt așteptați la scena Tarr&Tarr din Insula Vinului.
 
Seara zilei de sâmbătă rezervă și ea o serie de concerte: de la ora17.30 va evolua la scena Ardealul ansamblul Hungarikum Operett cu o gală a celor mai cunoscute melodii de operetă, de la ora 19.30 urmează în Curtea Vinului concertul Pandora Projekt, de la ora 21.00 concert Blahalouisiana la scena Ardealul, urmat la 22.30 concertul formației Don’t stop the Queen tribute la scena Tarr&Tarr. Seara de sâmbătă a celei de-a 23-a ediții a Zilelor Culturale Partium se va încheia cu karaoke pe cinst.
 
Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul www.partiuminapok.ro, respectiv pagina de Facebook sau aplicația Festiv App.
 
Organizatori
UDMR și Fundația Identitas
 
ONG-uri coorganizatoare:
Clubul Pensionarilor Prietenia, Asociația Inițiativa Tineretului Maghiar, Organizația de Femei UDMR, Teatrul de Nord Satu Mare, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, Muzeul Județean Satu Mare, Asociația Carpatină Transilvană, Asociația Borókagyökér, Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, Cercul Szent István,  Serviciul de Ajutor Maltez, Freelife, Mathias Corvinus Collegium, Doxity Cochet Home Decor
 
Instituții partenere:
Consiliul Local Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Fondul Cultural Național Ungaria, Fondul pentru Cooperare Națională Ungaria, Fundația Communitas, Fundația Bethlen Gábor, Ministerul Agriculturii, Cabinetul Primului Ministru – Secretariatul de Stat pentru Politica Națională Ungaria, Fundația MOL-Új Európa 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii