Festivitate în cinstea străvechiului obicei: ”culesul strugurilor”, la Centrul ”Speranța”

Culesul strugurilor a fost un eveniment special în viața unei comunități, iar echipa Centrului „Speranța” face tot posibilul să păstreze acest obicei.
Centrul de zi „Speranța” pentru Vârstnici al Caritas a organizat miercuri o festivitate în cinstea străvechiului obicei: culesul strugurilor. Instituția pune accent deosebit pe păstrarea tradițiilor, astfel membrii clubului au marcat unul din cele mai importante evenimente ale toamnei așa cum se cuvine.
La începutul festivității Hauler Magdolna, coordonatoarea centrului i-a salutat pe cei prezenți: membrii clubului și invitații acestora. De data aceasta pensionarii care frecventează clubul au avut posibilitatea de a aduce cu ei prieteni, vecini, rude, pentru ca aceștia să facă cunoștință cu locul pe care ei îl frecventează cu atât de mult drag. Ca de fiecare dată, membrii clubului au pregătit un program cultural-artistic. Au recitat poezii și au cântat cântece în limba română și în limba maghiară.
Cei prezenți au avut parte și de un joc-surpriză. Vârstnicii au avut posibilitatea să ghicească câte ciorchine de struguri sunt într-un anumit coșuleț, respectiv câte boabe sunt într-un alt coș. Cei care au nimerit mai bine numărul ciorchinelor și a boabelor, au primit drept cadou cele două coșuri pline cu bunătăți. Festivitatea a continuat cu dans și multă voie bună.
Următorul eveniment important pentru membrii clubului Speranța va fi festivitatea organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Evenimentul organizat de Caritas va fi realizat cu sprijinul Clubului Rotary Satu Mare în data de 12 octombrie. În cadrul acestuia pe lângă Centrul de zi „Speranța”, se vor prezenta și alte centre pentru vârstnici care funcționează sub egida Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare. Hauler Magdolna ne-a informat că membrii clubului „Speranța” se pregătesc cu un vals spectaculos pentru această ocazie specială.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii