banner draxkmaier satu mare

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

(P) Este termoșemineul cea mai bună alternativă de încălzire a locuinței?

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ce poate fi mai relaxant decat sa te asezi confortabil, in fata unui termosemineu si sa te bucuri de clipe de relaxare in compania unei carti bune si a unei cani de cafea sau ciocolata calda aburinde?

Desi tot mai multe persoane aleg sa seminee pentru incalzirea casei, pe piata din Romania, asa cum este si Alego.ro, poti opta pentru varianta termosemineelor.

Desi semineele traditionale au o alura aparte, incet-incet, pe piata si-au facut aparitia un numar tot mai mare de modele de termoseminee, ce imbina armonios eleganta si functionalitatea, acestea devenind o alegere tot mai atractiva din punct de vedere al costurilor, dar si a duratei lungi de utilizare.

Un termosemineu poate fi folosit ca solutie de incalzire principala a locuintei, dar poate functiona si alaturi de centrala termica sau sursele regenerabile de energie, precum panourile solare.

Principalele avantaje ale unui termosemineu, comparativ cu modelele de seminee traditionale, sunt reprezentate de adaptabilitatea la orice tip de nevoi ale locuitorilor casei, precum si confortul si siguranta. Sisteme inovative cu care vin aceste termoseminee nu lasa fumul sa patrunda in locuinta si asigura o temperatura constanta pe o perioada mai mare de timp. 

Capacitatea de incalzire a unui termosemineu variaza in functie de model, precum si de elementele de constructie ale locuintei, care pot contribui la pierderile de temperatura – pereti neizolati, geamuri cu tocuri vechi sau conditiile climatice exterioare.

In mod obisnuit, un termosemineu confera caldura chiar si 10 ore, atunci cand se opteaza pentru modelele potrivite incaperii in care urmeaza a fi amplasat. Pentru a obtine confortul termic dorit, specialistii Alego recomanda calcularea puterii calorice la suprafata camerei, astfel incat sa nu existe temperaturi prea mici sau de natura sa supraincalzeasca aerul din incapere.

Termosemineele pot functiona cu o gama variata de combustibili, precum lemnul, de preferat cel de esenta tare (fag, stejar sau carpen, pentru ca au o putere calorica mai mare), carbunii sau brichetele.

Nu doar calitatea termosemineului ales conteaza, cat si montajul realizat de specialisti. Se recomanda ca termosemineele sa fie instalate de catre personal autorizat si calificat, dupa un proiect bine pus la punct, ce trebuie sa aiba in vedere izolatia interioara si exterioara, adica folosirea de placi de silicat de calciu, sa existe o serpentina de racire (pentru a degaja in exterior temperaturile inalte), precum si realizarea unui cos de fum in concordanta cu normele ISU.

Cu Alego, parte a grupului PEFOC.ro, faci alegeri intelepte!

1 comentariu

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii