”Bani din cer" și ”Pasiunea lui Narcisse Mondoux" se joacă în Sala Mare a Teatrului de Nord

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi 26 august, de la ora 19.00, Trupa Mihai Raicu reia spectacolul „Bani din cer" de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu. 

Piesa lui Ray Cooney este o comedie spumoasă în care sunt implicați un contabil și soția acestuia, peste care aparent cade o "pleașcă" atunci când Henry Perkins (Romul Moruțan) se întoarce acasă cu o servietă plină de bani. Uluită și totodată incitată de acest nou statut de oameni bogați pe care îl capătă, Jean Perkins (Ioana Cheregi) trece printr-o serie de stări care mai de care mai comice, rezultate și în urma unei probleme cu consumul de alcool pe care aceasta o are.

 

Spectacolul ne prezintă o avalanșă de schimbări de situație, într-un ritm alert, unde personajele se intersectează încontinuu, iar o minciună inițială ajunge la dimensiuni incontrolabile. Fără a conține elemente moralizatoare, suntem incitați să râdem copios de încurcăturile născute dintr-o asemenea întâmplare, nu este nimeni arătat cu degetul, dar se induce subtil o întrebare în conștiința fiecăruia: „Oare eu ce aș face într-o asemenea situație?".

 

Invităm sătmărenii ca pentru o oră și un pic să urmărească o avalanșă de situații neprevăzute, comice până la absurd.

 

 

„Pasiunea lui Narcisse Mondoux" este o comedie alertă despre dragoste și nu numai, cu replici savuroase pline de aluzii nu întotdeauna subtile, și care ne conduce adesea spre emoție și lacrimă. Textul este scris de Gratien Gélinas, unul dintre cei mai apreciați actori, dramaturgi și regizori din Canada, traducerea și adaptarea îi aparțin lui Zeno Fodor. Un spectacol de Cristian Ioan. Din distribuție fac parte actorii: Carmen Frățilă, Radu Botar și Cristian But.

 

Piesa lui Gratien Gélinas, surprinzătoare și tandră, cu un umor de foarte bună calitate, oferă două partituri de excepție pentru actorii care au șansa să întruchipeze cele două personaje - în cazul nostru, Radu Botar și Carmen Frățilă. Însuși autorul (actor și regizor) a jucat-o de peste 500 de ori.

 

Trupa Mihai Raicu vă invită să descoperiți amuzanta poveste de amor dintre cei doi protagoniști, pe scena Teatrului de Nord, duminică 29 august, de la ora 19.00.

 

 

 

Prețul biletelor: 30 lei (adulți), 20 lei (studenți, elevi, pensionari)

 

Rezervări și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106 (program: de la 10.00 la 17.00 și cu o oră înainte de începerea spectacolului).

 

Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201 

 

 

 

BANI DIN CER de Ray Cooney

Regia: Daniel Vulcu

 

Scenografia: Alexandru Radu

 

Coregrafia: Roxana Fânață

 

Distribuția:

 

Jean Perkins - Ioana Cheregi

 

Henry Perkins - Romul Moruțan

 

Bill - Stelian Roșian

 

Betty Johnson - Roxana Fânață

 

Vic Johnson - Andrei Stan

 

Slater - Ciprian Vultur

 

Davenport - Cătălin Mareș

 

Durata:  1h, 40 min. (fără pauză)

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jE_BT-Ij7u8 

 

 

 

PASIUNEA LUI NARCISSE MONDOUX de Gratien Gélinas

 

Un spectacol de Cristian Ioan

 

Traducere și adaptare: Zeno Fodor

 

Distribuția:

 

Narcisse Mondoux – Radu Botar

 

Laurencienne Robichaud – Carmen Frățilă

 

Tancrède Marsolais – Cristian But

 

Durata:  1h, 30 min. (fără pauză)

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZmfYiAPaY7w 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii