Directorul general al Organizației Caritas, dr. Ioan-Laurențiu Roman: „Îi educăm pe copii să devină oameni buni”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Metoda preventivă a Sfântului Ioan Bosco este aplicată cu succes de 29 de ani în centrul de zi pentru copii din Satu Mare care îi poartă numele. 

Ultima zi a lunii ianuarie este o dată specială pentru angajații Centrului de zi „Don Bosco” din Satu Mare al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, fiind ziua comemorativă a patronului spiritual al unității. 
Colectivul de muncă al grădiniței sociale care și-a deschis porțile în anul 1995 și asigură servicii sociale și pedagogice pentru 32 de preșcolari s-a întrunit pentru a aduce un omagiu Sfântului Ioan Bosco.   
Alături de angajații unității, la eveniment au fost prezenți și sr. dr. Hanni Rolfes, membră a Comunității Surorilor Misionare ale Inimii lui Isus care a avut un rol important în înființarea centrului, precum și Delia Bacancios-Zorescu, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 5 Satu Mare, din a cărei structură face parte grădinița Caritas. 
„Fii vesel, îndeplinește-ți datoriile de a studia şi de a te ruga, fă binele altora!” – a spus odinioară Sfântul Ioan Bosco discipolului său, Dominic Savio. Directorul general al Organizației Caritas, dr. Ioan-Laurențiu Roman a ales ca punct de pornire acest sfat al marelui educator pentru prezentarea metodei sale preventive pe care angajații unității o aplică de 29 de ani. Directorul general și-a exprimat convingerea că specialiștii centrului asigură copiilor acel ambient în care ei se simt acceptați și în care ei pot fi cu adevărat veseli; că prin programe educaționale de calitate copiii sunt motivați să se implice în activitățile derulate și să-și asume îndeplinirea sarcinilor primite, devenind astfel adulți responsabili; că personalul centrului face tot posibilul ca preșcolarii care frecventează unitatea să devină oameni buni, iar la rândul lor, să-și crească copiii în așa fel încât și ei să devină oameni buni. 
După cuvintele rostite de dr. Ioan-Laurențiu Roman, cei prezenți și-au împărtășit amintirile legate de începuturile centrului, și s-au gândit cu recunoștință la anii petrecuți în cadrul unității îndreptându-și privirile cu speranță către viitor.
La finalul evenimentului, directorul general le-a mulțumit angajaților Centrului de zi „Don Bosco” pentru responsabilitatea și devotamentul cu care contribuie la îndeplinirea misiunii asumate de organizație și pentru că implementează cu seriozitate și totodată cu drag metoda preventivă concepută de Sfântul Ioan Bosco. Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune comună.  

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii