Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Spitalul municipal Carei va fi dotat cu echipamente în valoare de 200.000 euro

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Primăria Carei pregătește un proiect pentru completarea echipamentului Spitalului Municipal, în valoare de 200.000 de euro.
Proiectul va fi depus spre finanțare până în 30 septembrie 2017, în cadrul Programului transfrontalier Ungaria- Slovacia- România- Ucraina. Liderul de proiect este Spitalul Municipal din Kisvarda (Ungaria), parteneri fiind spitalul din Carei și alte două unități spitalicești din Ucraina, respectiv Slovacia.
”În cadrul proiectului, ne-am axat pe prevenția și diagnosticarea bolilor tumorale. Dacă se va obține finanțarea, se vor achiziționa două ecografe performante pentru depistarea deformațiilor tumorale la nivelul glandelor. De asemenea, laboratorul Spitalului Carei va fi dotat cu două aparate automate pentru analize, în vederea obținerii unor rezultate cât mai exacte”, a declarat directorul Direcției Învățământ și Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente.
Primăria Carei pregătește încă un proiect pentru dotarea Spitalului Municipal în cadrul Programului Transfrontalier România- Ungaria. Recent a fost lansată sesiunea A de proiecte strategice pentru Sănătate în cadrul acestui program, în cadrul căreia au prioritate reședințele de județ. Proiectul care vizează Spitalul Municipal Carei va fi depus în cadrul următoarei sesiuni, care urmează să fie lansată în curând. ”Dorim să participă la acest program împreună cu Spitalul Municipal din Kisvarda. Aici preconizăm o investiție în valoare de circa un milion de euro pe partener. În cazul în care vom obține finanțarea, prioritară va fi achiziționarea unui aparat Roentgen pentru fluoroscopie și radiografie digitală”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card