Teatrul de Nord găzduiește spectacolul „Iată-ne aici!”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Spectacol găzduit de Teatrul de Nord: „Iată-ne aici!" – musicalul care dă glas generației plecate.

O poveste emoționantă despre visuri, prietenie și migrație.
Produs de Touchstone Creative, în parteneriat cu Teatrul Național „I. L. Caragiale" București, „Iată-ne aici!" este un musical emoționant care surprinde lupta tinerilor între visurile lor și realitatea migrației, într-o căutare continuă a identității și a locului numit „acasă".
Joi, 3 octombrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului de Nord, vă așteptăm să trăiți o experiență captivantă, plină de emoție.
Acest musical românesc, cu un libret original semnat de Andrei Radu și Natalie Ester și acompaniat de muzica trupei art-rock Rockabella, abordează într-un mod profund fenomenul migrației tinerilor și toate forțele care contribuie la deciziile lor de a părăsi țara, concentrându-se pe factorii personali, sociali și culturali care îi împing să-și caute un viitor dincolo de granițele țării. Punctul de plecare al poveștii este momentul de tranziție după absolvirea liceului, când tinerii trăiesc euforia prezentului, dar se confruntă cu presiunile viitorului.
Între acorduri rock, visuri împlinite și șanse ratate, cinci prieteni „Fără răspuns" (Laura Oana Gabriela, Andreea Gaica, Dragoș Ioniță, Andrei Duțu, Andrei Mărcuță) se cred „Invulnerabili" și ridică "Steagul alb" în speranța că vor retrăi un bis împreună.
Spectatorii vor regăsi povești de viață inspirate de fapte reale, iar fanii muzicii rock autohtone se vor bucura de noi interpretări ale pieselor de pe albumele „Clarobscur" și „Invulnerabili"."
Montat în premieră națională la București, la aniversarea de 10 ani a trupei underground Rockabella, musicalul de la Teatrul Național București este un cântec dulce-amar al tinerilor plecați peste hotare, al celor care vor să facă pasul peste graniță și al poveștilor ce le-au purtat pașii spre maturizare. Totul este potențat de muzica și versurile trupei Rockabella, pe o partitură electrizantă, orchestrată de Bogdan Moroșanu, în regia muzicală a Teodorei Moroșanu. Regia spectacolului este semnată de Natalie Ester și Ionuț Grama, iar din echipa de creație fac parte Ioana Pashca (scenografie), Filip Stoica (coregrafie), Georgiana Mototolea (pregătire vocală), Andrei Délczeg (lighting design), Alexandra Suditu (asistent producție) și Alina Epîngeac (teatrolog).
Touchstone Creative este o companie independentă fondată în 2022, care produce și organizează spectacole, proiecte și activități culturale și promovează sectorul cultural independent din România, musicalul ca formă de teatru muzical, colaborarea dintre artiști din diverse domenii de activitate și abordează probleme actuale ale societății prin arte performative.
Proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Informații și bilete: Agenția teatrală: strada Horea nr. 6
Telefon: 0261712106 sau 0786538580
https://teatruldenord.biletmaster.ro/        
https://teatruldenord.ro/g/spectacol/1079/IATĂ-NE-AICI! 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii