Banner blato Livrare1 

Orchestra Filarmonicii de Stat ”Dinu Lipatti” din Satu Mare a încântat publicul zălăuan

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău a găzduit ieri un inedit concert susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Concertul ”Bijuterii muzicale” s-a bucurat de un real succes în faţa unui public care nu se bucură foarte des de astfel de evenimente culturale în municipiu.
Cei prezenţi au avut ocazia de a asculta compoziţii inedite: ”Valsul Crizantemelor” – Franz Lehar, ”La Danza” -Gioachino Rossini, ”Fantoma de la operă” – Andrew Lloyd Webber, ”Vals Poetico” – Felipe Villanueva, ”A touch of Jazz” – Jerry Brubaker, ”Baccacio Mars” – Franz von Suppe, ”Jazz Legato”- Leroy Anderson, ”La Cumparsita- Tango” – Gerardo Matos Rodriquez, vasul ”Trandafirii din Sud” – Jr. Johann Strauss şi finalul din uvertura ”Wilhelm Tell” – Gioachino Rossini.
Orchestra simfonică de la Satu Mare este condusă de maestrul Franz Lamprecht – care a frecventat cursurile de dirijorat ale Academiei de Muzică ”Robert Schumann” din Dusseldorf. Chiar student fiind, i-a fost decernat premiul pentru dirijorat, fiind licenţiat cu distincţie.
În Dusseldorf, Franz Lamprecht conduce propriile sale seri de concerte în sala Tonhalle. Frecventele turnee de concerte şi invitaţii ca dirijor oaspete, l-au purtat în multe locuri: Londra, Bruxelles, Roma, Salzburg, Paris, Israel, Bulgaria, Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă, Republica Slovacă, SUA şi Mexico.
Din anul 1992 maestrul este consultant artistic al Orchestrei Filarmonice Târgu-Mureş şi din 1993 este dirijor oaspete principal al Filarmonicii ”Dinu Lipatti” Satu Mare. În anul 1999, Franz Lamprecht a ocupat funcţia de prim dirijor şi apoi din 2001 pe aceea de director muzical al Filarmonicii sătmărene. Din anul 2004 este cetăţean de onoare al oraşului Satu Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii