banner draxkmaier satu mare

Exclusiv | Ioana Roman, eleva Colegiului Național "Mihai Eminescu", admisă la Oxford

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ioana Roman, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Eminescu, a fost admisă la Oxford, pe unul dintre cele 35 de locuri scoase la concurs. 

De-a lungul anilor, Ioana s-a remarcat prin rezultatele obținute la olimpiadele de matematică. Anul trecut, aceasta a obținut punctajul maxim  la proba de matematică, situându-se astfel în primii 2% din cei care au susținut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume. 

Rezultatul spectaculos al Ioanei reprezintă o încununare a realizărilor ei de-a lungul anilor de gimnaziu și liceu, confirmate de medaliile câștigate la Olimpiada Națională de Matematică și calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Matematică a Fetelor. 

Ca urmare a rezultatului excepțional obținut la examenul SAT (Scholastic Assessment Test) universitățile americane Yale University, Brown University, University of Chicago, Furman University, George Mason University, Hult International Business School i-au transmis invitația de a aplica la facultățile lor. Drept recunoaștere a meritelor sale academice, Ioana a fost invitată inclusiv să participe la Conferința Liderilor Tineretului din întreaga lume.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii