banner draxkmaier satu mare

Doi elevi sătmăreni s-au înscris la etapa specială a Evaluării Naționale

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La etapa specială a examenului de Evaluare Națională (sesiunea 2020) s-au înscris doi elevi sătmăreni. Conform situației centralizate până la această oră de Ministerul Educației și Cercetării, la nivel național 216 absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține etapa specială a Evaluării Naționale.

Probele încep la ora 9:00 și se desfășoară în centrul de examen de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger” Satu Mare. 

Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română (192 de candidați înscriși). Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică (206 candidați înscriși), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă (9 candidați înscriși).

”Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 60 de centre de examen din 37 de județe. Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, la nivelul județelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu există situații care să determine organizarea acestei etape speciale”, anunță MEC.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. 

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii