Banner blato Livrare1 

Școala Gimnazială din Santău, dotată cu echipamente IT de ultimă generație

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cei 275 de elevi ai Școlii Gimnaziale Santău se bucură din acest an școlar de dotări de ultimă generație. 

Școala Gimnazială Santău a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și dotare începând cu anul 2018. 

Datorită unei bune colaborări între conducerea școlii și autoritățile locale, a fost accesată, prin programul PNDL, o finanțare în valoare de 2.434.835 lei, care a presupus reabilitarea totală a sălilor de clasă, reabilitarea și izolarea exteriorului clădirii. În urma acestui proces, școala va obține toate autorizațiile necesare privind funcționarea conform legilor în vigoare.

Prin același program , PNDL, cu o finanțare de 1.522.313 lei, s-a realizat reabilitarea totală a structurii Școala Primară Chereușa.

Printr-o donație în valoare de 30000 Euro din partea firmei Sigstrat SA Sighetu Marmației, școala Santau a fost dotată cu mobilier școlar nou.

În acest an s-a obținut o finanțare de 100000 de Euro prin programul “Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație în Comuna Santău, județul Satu Mare”, care presupune dotarea tuturor sălilor de clasă cu table inteligente, laptopuri, tablete grafice, camere web, tablete conectate la internet pentru toți elevii, îmbunătățirea rețelei wi-fi din școală. Prin această măsură, adaptarea pentru învățământul online, în măsura în care situația pandemică o va impune, va fi mult mai ușoară și, totodată, calitatea actului educațional va crește semnificativ.

Prezent la deschiderea școlii, vicepreședintele Consiliului Județean Cristian Valer Beșeni a felicitat conducerea Primăriei, respectiv primarul comunei Segiu Silaghi, precum și conducerea școlii, pentru această realizare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii