Încep înscrierile pentru admiterea la colegiile militare pentru elevii de clasa a VIII-a. Care sunt criteriile de recrutare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de astăzi pentru admiterea la colegiile militare naționale. Înscrierile se fac până la data de 25.03.2022.

Pentru mai multe informații legate de consiliere şi înscriere, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparține cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului, se arată în anunț. Adresele și numerele de telefon ale centrelor militare din țară sunt disponibile aici și aici

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, conform sursei citate.

Criteriile specifice de recrutare:

  • ”vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
  • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere”.

Există 5 colegii naționale militare în România:

  • Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, Breaza;
  • Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
  • Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
  • Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu”, Craiova;
  • Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar. 

”În acest moment nu se fac înscrieri pentru formarea personalului militar (ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați/gradați profesioniști)”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii