Evaluări standardizate pentru elevi. Șapte unități școlare din județul Satu Mare incluse în programul pilot

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Până la finalul anului școlar 2021-2022, în cadrul unui proiect pilot vor avea loc evaluări standardizate pentru toți elevii de clasele I-XI (mai puțin cei de a VIII-a) din mai multe școli din țară.

”În vederea pilotării evaluării standardizate, Ministerul Educației încheie un protocol de colaborare cu titlu gratuit fără implicații financiare ale părților. În cadrul protocolului de colaborare activități de pilotare pot fi organizate până la finalul anului 2022. Se aprobă lista unităților de învățământ participante la pilotarea standardizată prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Evaluările se vor desfășura în perioada 30 mai – 10 iunie, pentru elevii claselor I-VII și în perioada 30 mai – 8 iunie, pentru clasele IX-XI.

Unitățile școlare din județul Satu Mare incluse în programul pilot:

  • Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare;
  • Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” Satu Mare;
  • Școala Gimnazială nr. 3 Negrești-Oaș;
  • Liceul Tehnologic ”George Barițiu” Livada;
  • Școala Gimnazială Gherța Mică; 
  • Școala Gimnazială Doba;
  • Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Turț;

 

Disciplinele la care se organizează Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022:

a) pentru elevii claselor I-a – a VII-a, limba română și matematică

b) pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Testele pentru evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022 sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/disciplină.

Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea standardizată este 30 de minute, pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute, pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.

Inspectoratele școlare județene/al municipiului București și unitățile de învățământ trebuie să se asigure că elevii dispun de un număr suficient de dispozitive, precum: calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, astfel încât în perioada de desfășurare a evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021 – 2022 să se ofere posibilitatea fiecărui elev din clasele I-a – a VII-a, respectiv a IX-a – a XI-a să susțină această evaluare. 

Dispozitivele utilizate trebuie să fie conectate la rețeaua internet, să aibă un sistem de operare și un browser web. Fiecare elev trebuie să aibă acces la browserul web.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii