Ministerul Educației: Școlile se redeschid luni, 9 ianuarie, în condiții normale. Nu încurajăm neparticiparea la cursuri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat că școlile se redeschid luni, 9 ianuarie, în condiții normale şi nu sunt luate în calcul suspendarea sau desfăşurarea online a cursurilor. 

”Procesul educaţional va reîncepe luni, 9 ianuarie, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie”, a transmis Ligia Deca, într-o conferinţă de presă comună cu Alexandru Rafila, în contextul numărului mare de cazuri de gripă din ţara noastră. 

Ligia Deca: Recomandăm purtarea măștilor de profesori și elevi

Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat o serie de recomandări, printre care efectuarea triajelor epidemiologice și purtarea măștilor de protecție de profesori și elevi.

”Există o serie de recomandări. În primul rând, realizarea triajului zilnic, atât de familii, acasă, pe baza identificării eventualelor simptome, urmate de izolarea copiilor acasă și realizarea triajului zilnic atucni când elevii intră la școală sau la grădiniță. De asemenea, recomandăm, sigur – nu este obligatoriu, recomandăm purtarea măștii de protecție de cadrele didactice și de ce nu și de către elevi. De asemenea, este important să fie respectate măsurile de igienă. Foarte importantă aerisirea periodică a încăperilor”, a transmis Ligia Deca.

masuri scoli

Structura anului școlar include cinci module de învăţare şi cinci vacanţe:

Modulul 1:

– cursuri – de luni, 5 septembrie, până vineri, 21 octombrie

– vacanţă – de sâmbătă, 22 octombrie, până duminică, 30 octombrie

 

Modulul 2:

– cursuri – de luni, 31 octombrie, până joi, 22 decembrie

– vacanţă – de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023

 

Modulul 3:

– cursuri – de luni, 9 ianuarie, până vineri, 3 februarie, respectiv vineri, 10 februarie sau vineri, 17 februarie, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti;

– vacanţă – o săptămână, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în perioada 6 – 26 februarie;

 

Modulul 4:

– cursuri – de luni, 13 februarie, respectiv luni, 20 februarie, sau luni, 27 februarie, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, până joi, 6 aprilie

– vacanţă – de vineri, 7 aprilie, până marţi, 18 aprilie

 

Modulul 5:

– cursuri – de miercuri, 19 aprilie, până vineri, 16 iunie

– vacanţă – de sâmbătă, 17 iunie, până duminică, 3 septembrie.

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă nu se organizează cursuri.

 

Programele ”Şcoala altfel” şi ”Săptămâna verde” se vor desfăşura în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii