davis banner

Faptele bune ale Colegiului Național ”Doamna Stanca”, cunoscute la nivel național. Asociația ”Dăruiește Viață”, mesaj de mulțumire pentru implicarea în continuarea proiectului #NoiFacemUnSpital

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În luna decembrie a anului trecut, profesori și elevi ai Colegiului Național ”Doamna Stanca” și-au deschis inimile și s-au implicat în continuarea proiectului #NoiFacemUnSpital. 

Prin balul caritabil organizat, au reușit să strângă 20.000 lei pentru continuarea proiectului #NoiFacemUnSpital. Drept mulțumire, Asociația de părinți ”Doamna Stanca” a primit de la Asociația ”Dăruiește Viață” un Certificat de acționar, iar astăzi, Asociația ”Dăruiește Viață” a dorit să aducă mulțumiri Colegiului printr-un mesaj de mulțumire și un scurt interviu cu conducerea Colegiului.
Redăm mai jos mesajul și interviul realizat de Asociația ”Dăruiește Viață”:
”Avem multe surse de motivație și inspirație în jurul nostru: de la poveștile emoționante ale pacienților și cadrelor medicale până la gesturile pline de generozitate ale donatorilor și susținătorilor #NoiFacemUnSpital. Avem o comunitate extraordinară de Dăruitori.
Însă, ce ne uimește de fiecare dată este atunci când copiii vor să ajute alți copii, poate mai puțin norocoși decât ei. Îndrumați de profesori sau părinți, care le cultivă spiritul civic și dorința de implicare, copiii și adolescenții ne arată ce înseamnă bucuria de a face bine.
În decembrie, mulți profesori și elevi și-au deschis inimile și s-au implicat în continuarea proiectului #NoiFacemUnSpital. Mai jos am stat de vorbă cu reprezentanții Colegiului Național „Doamna Stanca” Satu Mare, care au organizat un bal caritabil și au investit 20.000 lei pentru #NoiFacemUnSpital. De ce și cum au reușit? Aflăm în continuare.
 
Cum v-a venit ideea de a organiza un bal caritabil?
 
Ideea le-a aparținut copiilor. Și-au dorit un eveniment care să reunească elevii de liceu și care să aibă pe lângă distracție și un scop caritabil. Așa a început totul.

 

Ne puteți spune câteva cuvinte despre tradiția balului? Cum a început, cum a continuat?
 
Prima ediție a avut loc în aprilie 2017. Atunci, cauza aleasă de noi a fost o familie cu 5 copii. Toți locuiau într-un spațiu insalubru, în uscătoria unui bloc. În urma evenimentului caritabil din donațiile obținute, am igienizat încăperea, am achiziționat electrocasnicele necesare, haine pentru copii, jucării și alimente.
A doua ediție a evenimentului a avut loc în noiembrie 2017. Cauza a fost o casă de tip familial din Oar, unde trăiau 12 copii cu vârste între 4 și 17 ani. După eveniment, le-am asigurat copiilor mobilierul de care aveau nevoie. Elevii și profesorii colegiului nostru le-au pregătit ținute elegante copiilor din centru. Toți au fost invitați alături de noi la petrecere.
 
Ce a presupus strângerea de fonduri pentru Dăruiește Viață și cum li s-a părut elevilor?
 
Evenimentul este organizat din sponsorizări, copiii nu plătesc bilet de intrare, însă sunt sensibilizați să doneze și să ajute. Elevii au înțeles că obținerea oricărei sponsorizări presupune un efort considerabil. Au fost extrem de implicați și emoționați. Au convins membri ai comunității să se implice, să se alăture cauzelor alese. Elanul și energia lor au fost molipsitoare, au fost convingătoare, au adunat fonduri sau produse.
 
De ce ați ales să faceți o donație către #NoiFacemUnSpital?
 
A treia ediție a fost organizată în 2018, iar cauza aleasă a fost de a sprijini financiar o fetiță bolnavă de cancer, pentru a-i asigura tratamentul necesar. Din păcate, cu tot sprijinul nostru și al comunității sătmărene, fetița a pierdut lupta cu viața.
La a patra ediție, am ales să ne unim forțele pentru a dărui șanse la viață. Am înțeles că pentru a beneficia de tratament e nevoie de condiții la nivel european în spitale. Astfel, am ales să facem echipă cu Dăruiește Viață, care luptă pentru a construi un Spital de Copii.
 
Care a fost cel mai emoționant moment al balului?
 
Întregul bal a fost o emoție continuă, de la frenezia organizării la valsul elevilor și la intrarea în direct cu Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu. Au fost emoții care au rămas întipărite în mintea și sufletele celor prezenți.
 
Cum ați încuraja și alte cadre didactice să facă parte din proiect și să-i implice pe elevi?
 
În cadrul școlii noastre, întregul colectiv și-a coagulat forțele, creativitatea și dăruirea pentru buna organizare a evenimentului. Mediatizarea evenimentului în comunitate și promovarea lui pe pagina de Facebook a școlii au reușit să-l transforme într-un exemplu de bună practică. Prin invitații prezenți la eveniment, cadre didactice din alte școli, părinți implicați, sponsori extraordinari, la fiecare ediție, ideea unui astfel de eveniment a fost dată ca exemplu, a fost preluată în comunitate.
În mod deosebit, au fost premiați și felicitați, tot cu ajutorul sponsorilor și părinților, elevii din Consiliul Școlar al Elevilor și voluntari din alte clase. Considerăm că se îmbină eficient valorizarea elevilor, inter-cunoașterea prin activitățile distractive, munca în echipă a cadrelor didactice, cu actele caritabile, deoarece în culisele unui eveniment reușit se află mult efort, disponibilitate și coeziune.
Pentru noi, mici și mari, este un eveniment de suflet pe care l-am trăit cu intensitate, în numele Binelui care ne unește.
Mulțumim profesorilor și elevilor de la Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare. Mulțumim, în special, doamnei director prof. Nicoleta Kichel și doamnei prof. Dana Mihai.
Mulțumim că sunteți așa. Că ne dați speranță pentru viitor. Că schimbați țara noastră.
Și tu poți aduce o schimbare.”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii