”Tot mai mulți tineri consumă droguri” susțin polițiștii sătmăreni, în pofida măsurilor întreprinse în școli pe linia prevenirii consumului de droguri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În pofida măsurilor întreprinse în ultimii ani de către polițiști în prevenirea şi combaterea consumului de droguri, aceștia au constatat că numărul tinerilor consumatori de droguri este în continuă creştere. 

”Din nefericire, în ultima perioadă, tot mai mulți tineri aleg să încerce substanțe interzise din dorința de a se distra, de a se conforma unui anturaj care pune presiune pe ei sau, pur și simplu, din curiozitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Satu Mare.
”Pornind de la premisa conform căreia componenta prevenirii, respectiv a informării joacă un rol important în formarea unor conduite responsabile încă de la cele mai fragede vârste, marți, 25 aprilie, polițiștii din structura de siguranță școlară a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități de prevenire a consumului de substanțe interzise în rândul elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Negrești-Oaș. 
Peste 70 de elevi au avut ocazia de a participa, la activități interactive, în care au fost provocați să identifice cauzele, consecințele, respectiv soluțiile la consumul de droguri în rândul tinerilor, și nu în ultimul rând, aceștia au fost informați cu privire la tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.
Activitățile preventive vor continua până la sfârșitul anului școlar, urmând a fi continuate și în alte unități de învățământ.
Eforturile polițiștilor sătmăreni se concentrează în scopul transmiterii unui mesaj cât mai clar în comunitate, respectiv, că drogurile aduc la pachet cu o minimă distracție o serie de probleme, inclusiv de ordin legal și financiar, dar și riscuri majore asupra sănătății”.

 sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii