alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani. Anunțul ministrului Educației

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.
În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma ministerului.
Platforma, cred eu, reduce efortul, nu-l crește. Într-adevăr, este o muncă diferită din anumite puncte de vedere. Cert este că noi am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem acest lucru și în acest an. Ca să dau un exemplu ilustrativ. Dacă anul trecut un profesor corector avea alocate aproximativ 100 de de lucrări, ele puteau fi corectate undeva la 2-3 zile dacă făceau numai asta. Iar din punct de vedere al retribuției era undeva la 1.500 lei brut. Deci nu este o sumă nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare. Dar cred că este o sumă care să motiveze profesorii care au competențe de evaluare să fie implicați în aceste examene. Evident, un plus față de motivație intrinsecă”, a spus Deca, la TVR Info.
Cum se stabilește numărul de lucrări alocat unui profesor
Ministrul Educației a explicat cum se stabilește numărul de lucrări alocate unui profesor.
„Numărul de lucrări se stabilește în funcție de disciplină. Sunt mult mai multe la BAC față de Evaluarea Națională. Și în funcție de niște bareme pe care noi le stabilim printr-un act normativ. Urmează ca acest act normativ să fie publicat.”

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii