Banner blato Livrare1 

Peste 200 de elevi negreșteni și-au luat un angajament în fața polițiștilor

Joi, 21 septembrie 2017, Ziua Europeană Fără Victime Decedate în Accidente Rutiere prevăzută în Proiectul Edward al ţărilor UE a fost marcată la Liceul Teoretic din Negreşti Oaş prin organizarea primului eveniment destinat special
liceenilor, în cadrul campaniei ZERO LA MIE, pentru prevenirea infracțiunilor comise de tineri pe fondul consumului de alcool și droguri.
Împreună cu peste 300 de liceeni, cadre didactice și reprezentanți ai Primăriei Orașului Negrești Oaș, echipa ,,ZERO LA MIE” formată din polițiști sătmăreni și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare a creat un eveniment deosebit în cadrul campaniei, îmbinând sesiunile de informare cu activitățile practic-aplicative.
Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a au participat la sesiuni de informare susţinute de specialişti, în care s-a discutat despre consecinţele consumului de alcool şi droguri, de la accidente rutiere grave la fapte de violență. Peste 200 de elevi participanţi la informări au semnat angajamentul lui Edward, un gest simbolic prin care acceptă să respecte anumite reguli pentru siguranţa lor în trafic, dar şi să transmită un mesaj preventiv celor dragi.
În fiecare pauză, echipa ,,ZERO LA MIE”, împreună cu voluntarii campaniei, a fost în mijlocul elevilor oferindu-le la standul informativ organizat informații privind consecințele consumului de alcool și droguri, dar și posibilitatea de a testa, pentru prima dată în județ, ochelarii care simulează efectele consumului de droguri. Atracția principală a evenimentului au fost acești ochelari, achiziționați în cadrul Campaniei ,,Zero la Mie” de către Primăria Orașului Negrești Oaș, alături de ochelarii care simulează starea de ebrietate. Cu mintea limpede, elevii Liceului Teoretic Negrești Oaș, coordonați de domnul director Bud Viorel și de doamna profesor consilier școlar Moldovan Adela, au avut posibilitatea să înţeleagă modul în care aceste substanţe ne afectează toate simțurile, capacitatea de atenție distributivă, percepția imaginilor și a distanței, percepția spațială și, totodată şi să își răspundă la întrebarea sugerată de organizatori ,,Voi mai urca oare într-o mașină condusă de un șofer care a băut sau s-a drogat?”
Finalul evenimentului a fost marcat într-un mod interactiv, printr-un concurs pe echipe, la care au participat reprezentanți ai claselor a XI-a şi a XII-a, actuali şi viitori şoferi.
Elevii au răspuns la întrebările unui chestionar și au fost provocați să argumenteze, într-o manieră proprie, necesitatea implementării unei astfel de campanii de prevenire a infracțiunilor comise pe fondul consumului de alcool și droguri, cum este campania ,,ZERO LA MIE”. Toți participanții au fost premiați, dovedind că au învăţat multe lucruri utile pe parcursul zilei şi că sunt dornici de o schimbare în mentalitate.
Din echipa Zero la Mie au făcut parte ofițerii de poliție din structura prevenire-subcomisar Hrihorişan Felicia, inspector principal Chiorean Liviana, specialistul prevenire din cadrul Centrului Antidrog Satu Mare - Câmpan Puşa Beatrix, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Negreşti Oaş, comisar Balog Cristian şi agent principal Vraja Gabriel, consilier şcolar prof. Moldovan Adela şi elevele voluntare Mecleş Oana, Şteţ Patricia, Oros Diana, Văsiuţi Denisa şi Fanea Sara.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii