Echipa de robotică de la Colegiul Brătianu va reprezenta județul la concursul național

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de robotică B-Robo Team a Colegiului Tehnic de Transporturi și Telecomunicații Ion I C Brătianu din Satu Mare va reprezenta județul la competiția națională a concursului FIRST Tech Challenge România.

Pentru ca echipa formată din cei 12 elevi să se poată deplasa la București este nevoie de suma de 8.000 lei. Cei care doresc să facă donații, sunt rugați să se deplaseze la secretariatul școlii, unde găsesc contracte de sponsorizare.
Echipa B-Robo Team este constituită din elevii: Ardelean Paul, Chiș Remus, Kocsis Andras, Mareș Angelo, Filimon Vasile, Pauliuc Răzvan, Pop Gabriel și Trufan Andrei din clasa a XI-a B, Crăciun Victor, Mike Patrick, Mesaroș Nataniel și Raicov Patric din clasa a X-a C, coordonaţi de profesoara Slătian Faustina- inginer electronică automatizări și profesorul Jurge Horea, profesor matematică- informatică.
În perioada 23 - 25 martie, Organizația "Nație prin educație" derulează cea mai prestigioasă competiție de robotică pentru licee din România, BRD first Tech Challenge România, competiție la care participă și echipa școlii Colegiului Tehnic de Transporturi și Telecomunicații Ion I C Brătianu din Satu Mare. Acest program de robotică este destinat elevilor din clasele de liceu care sunt pasionați de știință, tehnologie, inginerie și matematică, dornici și capabili de a îmbina util formațiile și cunoștințele acumulate. Echipa Colegiului Brătianu a primit de la organizatori un kit de robotică de bază, o trusă de unelte ajutătoare și o imprimantă 3D pentru a construi un robot funcțional. Membrii echipei au amenajat un spațiu special destinat proiectului, locul unde a prins viață noul robot. La competiția regională de robotică desfășurată în 17 februarie la Cluj Napoca au participat 25 de echipe, iar echipa colegiului Brătianu, B-Robo Team a obținut locul trei. Pentru participarea la etapa națională, echipa are de pregătit materiale de comunicare și prezentare a standului care va fi amenajat pentru competiția națională de la București, astfel elevii au nevoie de sponsorizări pentru achiziționarea celor necesare îmbunătățirii și creșterii performanței robotului, pentru deplasare, masă și cazarea echipei, pentru materialele necesare amenajării standului, materiale de promovare a echipei, precum și tricouri roll-up și pliante.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii