Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pregătiri serioase pentru Cartea Recordurilor la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, alături de școlile partenere, se pregătesc serios pentru a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare panou confecționat din capace de PET-uri.

Astfel că, azi, la sediul Inspectoratului Școlar a avut loc cea de-a doua ședință tehnică în acest sens. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, alături de școlile partenere, se pregătesc serios pentru a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare panou confecționat din capace de PET-uri.


”Astăzi, la Inspectoratul Școlar a avut loc cea de a doua întâlnire de lucru cu participarea reprezentanților instituțiilor de învățământ preșcolar și școlar care în decembrie s-au înscris în programul de educație ecologică MILIOANE DE CAPACE – MILIOANE DE ZÂMBETE!”. Am considerat necesară această întâlnire pentru a face o evaluare a stadiului în care se află pregătirile pentru data de 9 iunie, dată cu ocazia căreia se organizează și celebrează Ziua Mondială a Mediului, dar și Ziua Europeană a parcurilor în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural. În această perioadă, aprilie și mai, toți participanții la acest program au avut ca și sarcină, după ce colectează deșeurile capacele din pet, să realizeze acel panou cu o lungime de 48 x 2,500 = 120 m cu o suprafață de 48x 3,125 mp =150 mp, având în vedere că au primit de la Inspectoratul Școlar Județean imaginile din poveștile populare pe care trebuie să le realizeze. Astăzi am discutat despre modul în care se va derula Parada Florilor pentru că aceste date sunt foarte apropiate ne-am gândit ca și parada Florilor să aibă loc tot pe data de 9 iunie. Pornirea va fi ca de fiecare dată de la Grădina Romei pe traseul: calea Traian - Avram Iancu - Fabricii și cu intrarea pe stadionul ”Daniel Prodan”, unde deja vor fi așezate panourile predate în data de 8 iunie. Parada va consta dintre un alai format din majoretele de la școala Vetiș urmată de toboșari, două care alegorice, urmate de către preșcolari și școlari îmbrăcați în costume realizate din materiale reciclabile. Odată sosiți pe stadionul ”Daniel Prodan”, va începe primul punct al zilei culturale destinat acestui eveniment când vom măsura panoul, lungimea panourilor, vom prezenta numărul de capace colectate în cadrul programului, cantitățile de capace colectate și greutatea, pentru că acest lucru este cerut de Cartea Recordurilor, iat ziua va continua cu acțiuni culturale. Până la această dată s-au colectat 1.100.000 de capace având o greutate de aproximativ două tone. Participanții se pregătesc să facă față cerințelor și luptăm ca județul Satu Mare să intre în Cartea Recordurilor”, a declarat directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclubseptembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii