Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Două eleve ale CN ”Mihai Eminescu” au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Lectură

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Două eleve ale Colegiului Național Mihai Eminescu au reprezentat România la etapa internațională a Olimpiadei de Lectură care a avut loc la Constanța.

La acest concurs au participat elevi din cinci țări și anume din Qatar, Cipru, Republica Moldova, Ucraina și România.
Județul nostru a fost reprezentat de două eleve ale Colegiului Național Mihai Eminescu, Silvia Ruba (clasa a X-a) și Alexandra Dan (clasa a XII-a), însoțite de profesorul Carmen Bratosin.
După o perioadă de pregătire de două zile, desfășurată tot la Constanța, s-a derulat concursul propriu-zis. Concursul a avut doar probă scrisă, subiectul fiind tradus în limba engleză pentru elevii sosiți din străinătate. Probele de concurs constituite în trei exerciții, vizează atenția, decodarea unor mesaje multimodale, interpretarea de text, lectura și cultura.
Silvia, având-o profesoară pe Dorina Ziman, a obținut Premiul Special din partea comisiei care a apreciat-o pentru tratarea subiectului referitor la textul multimodal, ocupând locul al XI-lea, în clasamentul elevilor de la categoria ei.
Alexandra, cu emoțiile specifice aceluia care participă la ultimul concurs din viața de licean, a fost a VII-a printre elevii de clasa a XII-a. Ea a fost pregătită de cea care i-a fost alături timp de opt ani și ca dirigintă, profesoara Delia Seicean.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii