Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Exercițiu | Situații de urgență generate de incendii și prăbușiri de construcții cu victime multiple la Mall-ul de pe Careiului

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, la ora 11:00, un apel la numărul 112 anunță izbucnirea unui incendiu în brutăria de la parterul centrului comercial situat pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

Scenariu :

În urma incendiului o parte din construcție s-a prăbușit, un număr de aproximativ 20 de persoane fiind surprinse sub dărâmături, 4 persoane fiind decedate și 60 de persoane rănite. La momentul izbucnirii incendiului, în interiorul clădirii sunt surprinse peste 600 de persoane, angajați și clienți ai magazinului. Până la sosirea forțelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a întregului personal din interiorul magazinului, respectiv începerea operațiunilor de lichidare și limitare a propagării incendiului la restul clădirii. Amploarea acestui eveniment impune activarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.

Scop:

Verificarea modului de acțiune a structurilor implicate în intervenție la producerea unor astfel de situații de urgență şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenție, pe baza concluziilor şi învăţămintelor desprinse pe timpul desfăşurării exerciţiului.

La acţiunile de intervenţie, protecție şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice create au participat forţe şi mijloace ale: Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, Poliției Locale Satu Mare, Serviciului de Ambulanță Județean, Unității de Primiri Urgențe, dar și ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, care a asigurat prezența punctului de comandă mobil la locul intervenției.

La acest amplu exercițiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare a participat cu 51 de cadre militare, cu 6 autospeciale de stingere, 3 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 container de căutare-salvare și 1 camion logistic.

Exerciţiul a început cu câteva zile înainte, cu partea de antrenamente şi verificări, iar pe parcursul desfășurării acestuia, activităţile au decurs conform graficului şi planificărilor.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii