alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Ludovic Orban: Toți trebuie să respecte regulile și să înțeleagă că suntem într-o situație specială

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"Obiectivul nostru este de a nu impune restricții, de a nu lua nicio măsură care să afecteze negativ economia (…), dar acest lucru va fi posibibil doar prin implicare și comportament responsabil", a declarat, astazi, premierul Ludovic Orban, la finalul videoconferinței organizate la sediul Ministerului de Interne cu prefectii, şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de pandemia de coronavirus.

  • "Am stabilit o strategie, am stabilit priorităţile şi mecanismele de organizare a activităţilor de control, a activităţilor de impunerea a reglementărilor de protecţie a sănătăţii cetăţenilor români. În fiecare zi, prefecţii vor coordona, pe baza unui plan, toate acţiunile de control, toate instituţiile care sunt implicate şi au atribuţii în domeniu. (...) Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Inspecţia Muncii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, Inspecţia de Stat pentru Controlul Transportului Rutier şi toate celelalte entităţi care au atribuţii de control sunt mobilizate la maxim, au obligaţia de a stabili un plan zilnic, raportare zilnică, au obligaţia de a se coordona şi de asigura controale pentru echipe comune în zonele cu cel mai mare risc de transmitere a virusului", a afirmat Orban.

El a facut un apel la toti actorii institutionali publici sau privati sa fie responsabili, sa respecte legea si regulile de protectie sanitara si sa se implice in lupta impotriva pandemiei de coronavirus.

  • "Toti trebuie sa respecte regulile si sa înteleaga ca suntem intr-o situatie speciala. (...) Atunci cand un cetățean roman nu respecta regulile, risca sa se imbolnaveasca nu doar el, ci si familia, prietenii, colegii de birou. Virusul nu iarta pe nimeni, riscul de a transmite e maxim!", a avertizat seful Executivului, subliind ca mesjul este de actiune ferma, "fara manusi, de aplicare a normelor si sanctionare".

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii