Banner blato Livrare1 

Prefectura vrea să impună obligativitatea purtării măștii pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prefectul Radu Bud a transmis felicitări și mulțumiri șefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat logistic buna desfășurare a alegerilor locale din 27 septembrie, în cadrul ședinței de lucru săptămânale de azi, 5 octombrie. 

În ultimele zile, la nivelul județului nu s-au înregistrat cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor, dar se remarcă în continuare aglomerări de persoane în jurul unităților de învățământ, astfel că s-a luat în discuție purtarea obligatorie a măștii de protecție pentru toate persoanele care se află pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor.

La nivelul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, datorită trendului crescător de solicitare a serviciilor medicale de urgență, a fost extinsă capacitatea de izolare până la aflarea rezultatului testului prin relocarea unor secții.

S-a punctat în linii mari desfășurarea ceremonialelor militare pentru sărbătorirea zilei de 25 Octombrie – Ziua Armatei României care și în acest an se va desfășura atât în municipiul Satu Mare, cât și la Carei, în organizarea Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” din Cluj-Napoca.

Cu toată că județul Satu Mare continuă să rămână județul cu cel mai scăzut număr de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, prefectul a solicitat forțelor responsabile să continue și intensifice activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, Prefectura revine cu recomandarea evitării participării sătmărenilor la evenimentele publice și private care implică o participare numeroasă, păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție și o igienă corespunzătoare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii