alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Șase focare de Pestă Porcină Africană confirmate în județ. În alte trei localități există suspiciuni

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspectorii DSVSA Satu Mare au realizat în această săptămână 89 acțiuni de control în exploatații profesionale și non profesionale de animale, farmacii veterinare, circumscripții sanitare veterinare de asistență concesionate, unități de producție, acțiuni sanitare veterinare, inspecții clinice.

Dintre probele recoltate pe parcursul săptămânii trecute au fost confirmate ca fiind pozitive câte două focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Carei și Apa și câte un focar pozitiv de Pestă Porcină Africană, în localitățile Tășnad și Berveni. Au fost luate toate măsurile, pentru a preîntâmpina răspândirea acestei bolii, în alte localități din județul nostru. 

Există suspiciunea apariției unor focare noi de Pestă Porcină Africană, în exploatații non profesionale din localitățile Petrești, Pișcolt și Sărvăzel. Probele recoltate de la suinele bolnave, au fost expediate pentru confirmare la I.D.S.A. .

În urma examenelor specifice de laborator, din cei 257 de mistreți găsiți morți în 25 Fonduri de Vânătoare –  201 mistreți au fost pozitivi și  56 negativi, iar  din cei 2796 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare,  154 mistreți, au fost pozitivi, iar 2637  mistreți negativi,  în urma examenelor specifice de laborator.

”Continuă controalele mixte efectuate în traficul rutier, de către inspectorii DSVSA Satu Mare și cadre delegate din cadrul IPJ și Poliția de Frontieră pentru a  se preîntâmpina comerțul și transportul ilicit de animale, în special suine provenite din județele limitrofe, unde evoluează focare active de Pestă Porcină Africană. În urma acestor controale inopinate, nu au fost depistate animale neidentificate, neînregistrate sau fără  documente sanitare veterinare însoțitoare”, a transmis DSVSA Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii