Octavian Petric, deputatul care a vorbit 17 minute și 46 de secunde în 8 ani, vrea în continuare la București

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

”Been there, done nothing” este sloganul pe care i l-am sugera să-l folosească în această campanie și candidatului Pro România la Camera Deputaților, Octavian Petric. 

La București ne-a reprezentat ca un elev nătăfleț și mediocru, aproape repetent. A vorbit puțin, iar când a vorbit, n-a spus nimic. Dar vrea să-l iertăm, că-i cu frică de Dumnezeu.

Așadar, deputatul Octavian Petric, care se află la cel de-al doilea mandat (așa ne trebuie dacă nu ieșim la vot!), nu se poate lăuda cu o activitate notabilă. Dar e băiat ambițios și se visează încă 4 ani la București. Nu pentru el, pentru noi, că tare-i prețuiește pe sătmăreni. Nu și sătmărenii, care i-au acordat aproape 5000 de voturi, în urmă cu mai puțin de două luni, la alegerile locale, unde acesta a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare.

CITEȘTE și Nagy Szabolcs, specialistul care se luptă cu COVID-19 încă din 2016 și adoră parangheliile, visează acum la un post de parlamentar

Din activitatea sa parlamentară, în mandatul 2012-2016, spre exemplu, potrivit datelor preluate de pe site-ul Camerei Deputaților, deputatul PSD, pe atunci, a inițiat un singur proiect de hotărâre (privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor), a depus în scris 12 declarații politice și a inițiat 54 de propuneri legislative alături de grupurile parlamentare.

Timp de patru ani, deputatul a avut o singură luare de cuvânt (este vorba despre ”Depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi popor de către deputaţi”, în şedinţă solemnă) care a durat, potrivit aceleiași surse: 00m41s și o singură întrebare (privind Situaţia şcolii gimnaziale Terebeşti).

Altfel spus, deputatul Octavian Petric a vorbit 41 de secunde în patru ani.

Datorită activității intense și pline de sudoare desfășurată de Petric în primul mandat, a câștigat simpatia multor sătmăreni care, de altfel, au decis să-i acorde încă un vot de încredere, târându-l, astfel, în cel de-al doilea mandat de patru ani. Cu precizarea că din februarie 2019 nu mai aparține Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, de care a ales să se debaraseze, figurând ca deputat neafiliat, iar în prezent aparține Grupului parlamentar PRO România.

De la începutul celui de-al doilea mandat (decembrie 2016-prezent), Petric a devenit mai vorbăreț, în urma votului de încredere acordat de sătmăreni, vorbind în total 17m05.

Astfel, după ce în primul mandat a fost mai timid, în cel de-al doilea mandat, deputatul Petric a prins curaj, luând de 32 ori cuvântul (în 23 ședințe), printre care se numără și ”Depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi popor de către deputaţi, în şedinţă solemnă” rostit de data aceasta în doar 00m32s.

În al doilea mandat a inițiat 57 de propuneri legislative, a depus o singură întrebare (Întrebarea nr.5502A/26-09-2018 privind ”Stadiul proiectului de dezvoltare şi extindere a reţelei de transport gaze naturale, la nivelul Jud. Satu Mare”), nicio interpelare și 3 moțiuni.

Una dintre moțiuni se referă la ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!" și a fost iniţiată de deputaţi şi senatori aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Social Democrat şi ale Grupurilor parlamentare ale Alianţei liberalilor şi democraţilor din Camera Deputaţilor şi Senat.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii