alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Klaus Iohannis: ”Dacă este Orban, îl accept, dacă este Cîțu, îl accept, sau să fie altcineva”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi ca i-ar desemna pe Ludovic Orban sau pe Florin Cîțu în funcția de premier dacă se va ajunge la un acord al partidelor de dreapta în acest sens.

Despre învestirea noului guvern, Șeful statului a spus că nu crede că va avea loc până la Crăciun. 

”Dacă se înțeleg PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o voi accepta, că este Orban, îl accept, că este Cîțu îl accept, sau să fie altcineva, dar la urmă, să vina și să propună pe cineva”, a declarat președintele. 

”Motivul principal pentru care cred că nu s-au înțeles până acum este pentru că sunt în negociere. E devreme să vorbim despre un eșec. Principalul motiv este că au încercat, cel puțin unii, să negocieze via media, ceea ce nu se face, pur și simplu. O negociere se face între partidele din coaliție și nu se comunică rezultate intermediare”

”Să avem puțin rabdare. Și pentru mine este important să se formeze relativ repede un guvern pentru a gestiona pandemia, să avem un guvern care se bazează pe o majoritate solidă în Parlament”, a mai spus Iohannis.

Președintele spune că sunt șanse mici să avem un Guvern instalat până la Crăciun.

”Optimal ar fi să fie instalat noul guvern imediat după Crăciun. Negocierile sunt însă negocieri. Ele merg uneori bine și rapid, după care se opresc. Nu cred că e bine să îi impingem de la spate” 

”Nu vreau să repetăm greșelile din trecut, nu vreau să avem discuții în contradictoriu. Vreau ca toate lucrurile să fie clarificate înainte de formarea guvernului. Partidele de la noi sunt încă în etapa în care încă învață cum se negociază coaliții, portofolii, programe de guvernare. Știți că am mai avut coaliții și nu au funcționat extraordinar de bine. De aceea nu m-am implicat în negociere. Ce să caute președintele într-o negociere concretă între partide? Acolo trebuie să se înțeleagă partidele”, a mai spus Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii