Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Patru comune din județul Satu Mare afectate de inundaţii şi alunecări de teren primesc bani de la Guvern

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren, banii urmând să fie folosiţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ teritoriale, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

„Astăzi, în şedinţa de guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de UAT-uri”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

 

Întrebat dacă Guvernul va aloca bani pentru şcolile afectate de inundaţiile recente, premierul a confirmat, precizând că aşteaptă o evaluare finală a pagubelor.

 

„Sigur va aloca bani. Avem şi o evaluare preliminară, dar aştept evaluarea finală. (…) Este vorba despre 17 unităţi şcolare, nouă în Cluj-Napoca, o şcoală în Botoşani, trei grădiniţe în Braşov, un grup sportiv în Satu Mare şi trei şcoli în Alba, e vorba de infiltraţii de apă, acoperişuri avariate, în unele cazuri sunt demisoluri inundate. Vom acorda în timp resursele pentru a repara ceea ce s-a întâmplat cu aceste şcoli”, a completat Cîţu.

 

În hotărârea aprobată miercuri sunt alocări pentru județele care au avut o evaluare depusă până în data de 15 iulie, a precizat ministrul Dezvoltării Cseke Attila. În ceea ce privește efectul celorlalte inundații și alunecări de teren, din weekend și de săptămâna aceasta, se vor emite alte hotărâri.

 

Conform repartizării sumelor pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor calamităților naturale, județul Satu Mare a primit 8.623 mii lei, din care:

 

1. Comuna Beltiug: 543 mii lei (Refacere drum comunal 0,150 și Refacere pod);

2. Comuna Bogdand: 2.019 mii lei (Refacere drum sătesc 0,400 km; Refacere drum comunal 0,140 km); 

3. Comuna Socond: 6.056 lei (Refacere drum sătesc 24 străzi-7,597 km; Refacere stație de epurare; Refacere rețea de alimentare cu apă);

4. Comuna Supur: 5 mii lei (Reabilitare stație de pompare).

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii