Concurs directori școli. Primele rezultate, după proba interviu din această săptămână

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a publicat primele rezultate după proba interviu din cadrul concursului pentru directorii de școli. Este vorba despre candidații admiși/respinși în primele trei zile ale probei. Interviurile continuă până în 29 noiembrie, pe baza programării.

Toți cei 14 candidați programați luni 15 noiembrie, au promovat proba interviu. Au fost patru note de 10, cinci note peste 9, o notă de 8,80, iar un candidat care era înscris atât la funcția de director cât și la cea de director adjunct de la Școala Gimnazială ”Rakoczi Ferenc” Satu Mare a obținut nota 9,20 la funcția de director și s-a retras de la director adjunct. 

Marți, 16 noiembrie au fost ”intervievați” doar opt candidați, toți promovând fără probleme proba interviu. Au fost patru note de 10, două note de 9,80, un 8,80 (Școala Gimnazială Vama) și un 8,40 (Școala Gimnazială Oar). Marți erau programați și candidații la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare (2), respectiv Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare (2), însă au fost reprogramați pentru 24 noiembrie. 

Și miercuri, 17 noiembrie, toți cei 16 candidați programați au promovat proba interviu, peste jumătate dintre aceștia (9) obținând nota maximă. Au mai fost patru note peste 9, două note peste 8, însă s-a înregistrat prima notă sub 8. Candidata/ul la funcția de director de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Tășnad a obținut nota 7,80, cea mai mică din primele trei zile ale probei interviu.

Ce se evaluează la interviu

Interviul cu durata de 60 de minute pentru fiecare candidat, în cadrul căruia se evaluează:

  • competențele de management strategic, operațional și de comunicare, prin prezentarea unei strategii de dezvoltare a unității de învățământ pentru care candidează – cel mult 25 de minute;
  • abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează – cel mult 20 de minute;
  • competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului – cel mult 15 minute;

Citește și Concurs directori | Liceul cu Program Sportiv, cel mai râvnit liceu din județ. Lista cu școlile și candidații înscriși 

Desfășurarea probelor de concurs la care participă candidații se inregistrează audio-video.

Strategia de dezvoltare a unității de învățământ va conține maximum 5 pagini și va fi pusă la dispoziția membrilor comisiei de evaluare a probei de interviu la prezentarea candidatului pentru susținerea probei.

Interviul este evaluat cu punctaje exprimate prin numere întregi de la 1 la 10 de către fiecare membru al comisiei, punctajul final fiind media aritmetică a punctajelor acordate de către cei cinci membri ai comisiei de evaluare.

Citește și Jumătate dintre candidați, respinși la concursul de directori de școli 

Nu se admit diferențe mai mari de trei puncte între oricare doi evaluatori. În cazul diferențelor mai mari de trei puncte, președintele comisiei are obligația să medieze divergențele de punctaj între evaluatori. În urma medierii, evaluatorii pot acorda alte punctaje decât cele inițiale și se întocmește un nou borderou de punctaj, în care evaluatorii își motivează, în scris, punctajul acordat.

Calendarul concursului:

  • 15 octombrie – Desfășurarea probei scrise
  • 15 noiembrie – 8 decembrie – Desfășurarea probei de interviu
  • 16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu
  • 13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ
  • 17 decembrie – Validarea rezultatelor finale
  • 20–22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii