Polițiștii sătmăreni au oferit cafea, ceai cald și bomboane șoferilor care au tranzitat județul

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au desfășurat astăzi o acțiune pe principalele artere din Satu Mare în scopul prevenirii accidentelor produse pe fondul oboselii la volan.

În locul amenzilor, polițiștii au împărțit băuturi calde și dulciuri șoferilor care au tranzitat județul și au oferit câteva recomandări pentru a preveni producerea de  evenimente rutiere nedorite.

actiune politia rutiera1

Ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă și cu toții ne dorim să petrecem aceste momente frumoase alături de familie și de cei dragi nouă.  

Unii dintre noi, se afla deja în sânul familiei, alții sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi, uneori de mii de kilometri, pentru a ajunge acasă, în România. 

În acest context, polițiștii rutieri sătmăreni au oferit cafea, ceai cald și bomboane șoferilor care au tranzitat județul.

Totodată, au oferit cateva recomandări pentru a preveni producerea de  evenimente rutiere nedorite.

Astfel, polițiștii sătmăreni recomandă tuturor conducătorilor auto care se află la volanul unui vehicul pentru mai mult de 2 ore neîntrerupte să facă o pauză de minim 15 minute , pentru a limita astfel efectele oboselii;

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Implicarea într-un eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

Acționați pedala de accelerație cu moderație atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile, sub formă de lapoviță sau ninsoare, precum și vântul puternic pot determina blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul și nu uitați de politețe.

actiune politia rutiera2

De asemenea, fiecare conducător auto trebuie sa păstreze o distanta suficientă față de autovehiculul care se află în fața sa, pentru a putea frâna în condiții de siguranță, evitând astfel o posibilă coliziune. Acest lucru poate fi realizat mai ușor dacă  mașinile sunt echipate  corespunzător, cu anvelope de iarnă. 

Totodată, conducătorii auto sunt  obligați să respecte regimul legal de viteză și să nu conducă un vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. 

Nu în ultimul rând, pietonilor le este recomandat să  traverseze doar prin locurile semnalizate și marcate corespunzător și să nu se deplaseze pe partea carosabilă. 

Pe aceasta cale, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare urează tuturor participanților la traficul rutier Sărbători fericite, multă sănătate și drumuri fără evenimente neplăcute!

actiune politia rutiera3

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii