Primăria Botiz pune în pericol sănătatea populației

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primăria Botiz a fost avertizată și amendată în repetate rânduri pentru depozitarea de gunoaie pe un teren ce se află în administrarea acesteia. 

În ultimele două săptămâni, Primăria Botiz a fost avertizată pentru eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, mai apoi amendată cu suma de 50.000 de lei conform Ordonanței nr. 92 din 2021 privind regimul deșeurilor.

gunoaie botiz1

Conform Ordonanței nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, ”Abandonarea deșeurilor este interzisă; Eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop este interzisă; Incendierea deșeurilor de orice fel este interzisă.”
Primăria Botiz pune în pericol sănătatea populației și dăunează mediul înconjurător prin încălcarea flagrantă și repetată a articolului 21 din aceași Ordonanță:
”Gestionarea deșeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea populației și fără a dăuna mediului, în special:
a) fără a genera riscuri de contaminare pentru aer, apă, sol, faună sau floră;
b) fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor; și
c) fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special.”
Încă din 2019, Primăria Botiz depozitează pe acest teren gunoaie. Iar autoritățile statului, printre care Garda de Mediu, a sancționat cu avertismente și amenzi Primăria Botiz pentru depozitarea de deșeuri pe acest teren ce îi aparține.

gunoaie botiz

gunoaie botiz2

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii