davis banner

Ministerul Finanţelor propune creşterea salariului minim cu 200 de lei, fără impozitare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conform unui act normativ elaborat de Ministerul Finanțelor, salariul minim pe economie, de 2.550 lei brut/lună în prezent, ar putea fi crescut, voluntar, de către angajatori, cu 200 lei/lună, fără ca suma să fie impozitată suplimentar.

”Este propusă neimpozitarea și neincluderea în baza de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii a sumei de 200 lei/lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor, pentru creșterea voluntară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut în contractul individual de muncă. Reglementarea regimului fiscal derogatoriu are ca scop combaterea consecinţelor sociale negative cauzate de creșterea prețurilor!”, a transmis Ministerul de Finanţe.

Astfel, de la 1 iunie 2022, pentru suma rezultatã din majorarea salariului de bazã de la nivelul salariului de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã, respectiv 2.550 lei lunar, fãrã a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datoreazã impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.

”De aceastã mãsurã vor beneficia şi persoanele nou angajate în perioada cuprinsã între data intrãrii în vigoare a ordonanţei de urgenţã şi pânã la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bazã lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncã, fãrã a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei”, a transmis Ministerul de Finanţe.

În prezent, pentru un salariu brut de 2.550 de lei pe lună, costul total al angajatorului este de 2.607 lei pe lună. La un salariu brut de 2.750 de lei pe lună, costul angajatorului ar fi de 2.812 lei pe lună.

Dacă angajatorii care au angajaţi plătiţi cu salariul minim majorează salariile angajaţilor, voluntar, cu 200 de lei de la începutul lunii iunie, nu vor plăti la stat suma suplimentară de 205 lei, rezultată din diferenţa de contribuţii prin trecerea de la pragul de 2.550 la 2.750 de lei brut pe lună.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii