Rușinos! Doar 41% dintre profesori au obținut note de trecere la Titularizare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În această dimineață au fost publicate rezultatele de la examenul de Titularizare 2022. Potrivit Ministerului Educației, rata notelor (inițiale) peste 7 (șapte) obținute la nivel national de candidați este 48,68% (în creștere cu peste 4%, față de rezultatele consemnate anul trecut: 44,47%). 

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, astăzi, 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv miercuri, 20 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul ministerului în data de 27 iulie.

La concursul de Titularizare din acest an, la nivel național, 146 de candidați au luat nota 10 la proba scrisă, potrivit datelor transmise de Ministerului Educației. În județul Satu Mare s-a înregistrat o singură notă de 10, la disciplina PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ.

În județul Satu Mare au fost înscriși la concurs 462 de candidați, dintre care 395 au fost prezenți, 40 au absentat, 18 s-au retras din motive personale, un candidat s-a retras din motive medicale, 8 au fost eliminați datorită lipsei adeverinței de studii pentru absolvenții acestui an. Nici o lucrare nu a fost anulată. 

  • 163 de candidați au obținut note între 7 și 9,99 (41,26%).
  • 148 de candidați au obținut note între 5 și 6,99 (37,46%).

Pentru a obține statutul de titular, un candidat trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la inspecția specială la clasă/proba practică și să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecția specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii