Profesorii care copiază la Titularizare, sau care încearcă să copieze, nu mai pot fi nici măcar profesori suplinitori

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Frauda la proba scrisă de la Titularizare va fi pedepsită de Ministerul Educației mai drastic ca până acum. 

Într-un anunț pe Facebook, instituția scrie că la proba scrisă din 2024, programată pentru 17 iulie, suplinitorii care sunt prinși că fraudează sau că încearcă să fraudeze nu vor mai putea să încheie contract cu școlile. 
Până acum această regulă era valabilă doar pentru anul școlar în care avea loc concursul, din anunțul ME nu e clar dacă e aceeași regulă sau daca fraudatorii nu se vor mai putea angaja niciodată în școli.
„Pierderea calității de angajat pe durata de viabilitate a postului/catedrei pentru cadrul didactic aflat în această situație, dacă este eliminat din concursul național pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, scrie în anunțul Ministerului Educației.
La Titularizare 2023 au fost 26 de candidați care au fost eliminați din concurs pentru fraudă, iar în 2022 au fost 15. Până acum aceștia puteau lucra liniștiți în școli, singura pedeapsă fiind că nu mai puteau fi repartizați în acel an, la ședințele de repartizare, însă în anul următor puteau reveni. Nu e clar ce înseamnă „toleranță zero”, dacă e aceiași regulă ca până acum sau daca fraudatorii nu se vor mai putea angaja niciodată în școli.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii