DSVSA Satu Mare | Două cazuri de Pestă Porcină Africană confirmate în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În această săptămână inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat 106 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. 

Conform programului de activitate stabilit, inspectorii sătmăreni au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

În urma controalelor, medicii veterinari, inspectori de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare Animală, au diagnosticat două focare de Pestă Porcină Africană, cazuri care au fost confirmate de Laboratorul de specialitate, în două exploatații non profesionale din localitățile Odoreu și Moftinu Mic.

De asemenea, a mai fost confirmat un caz de Encefalopatie Spongiformă Transmisibilă – Scrapie la Ovine într-o exploatație non profesională din localitatea Corund.

În anul 2022, în urma examenelor specifice de laborator, dintre cei trei mistreți găsiți morți în Fondurile de Vânătoare, unul a fost pozitiv, iar dintre cei 288 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, 39 mistreți au fost pozitivi, iar 249 negativi.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii