Declarația de avere a primarului Dorel Coica, verificată de procurorii sătmăreni. Află ce spune Coica

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au făcut azi verificări la domiciliul primarului Dorel Coica
și la sediul cabinetelor medicale pe care le-a condus înainte de a fi primar.
Primarul le-a înmânat documente justificative pentru veniturile ce au apărut în declarația de avere rectificativă pe care a depus-o în luna martie la Agenția Națională de integritate, verificările fiind solicitate chiar de ANI.
Rectificarea declarației de avere a fost necesară în condițiile în care veniturile realizate în ultimii trei ani de Cabinetele Medicale dr. Coica apăreau tot pe numele edilului-șef sătmărean în documentele Finanțelor, deși el și-a suspendat activitatea la societatea medicală în momentul în care a devenit primar.
”Mergem înainte, nu sunt niciun fel de probleme. Mi se pare normal că se verifică, să nu mai fie niciun fel de suspiciuni”, este mesajul transmis de Dorel Coica, la ieșirea din locuința sa.

”C.M Dr. Coica este o societate înregistrată la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare  pe codul numeric personal al subsemnatului care până în anul 2012 aveam calitatea de administrator al societăţii.

În luna iunie 2012, odată cu începerea mandatului de primar al municipiului m-am autosuspendat din funcţia de administrator al societăţii. Urmare acestui fapt am considerat că veniturile societăţii nu mai apar ca venituri personale, eu nemaiavînd nici o calitate la SCM Dr. Coica.

În luna martie a.c., după o discuţie cu reprezentanţii A.J.F.P Satu Mare am constatat că veniturile societăţii în cauză sunt înregistrate pe acelaşi cod numeric personal al subsemnatului, astfel fiind necesară întroducerea acestora în declaraţia personală de avere. În acel moment am trimis o notă explicativă către Agenţia Naţională de Integritate la care am atașat declaraţiile de avere rectificate pentru anii 2011, 2012, 2013, 2014.

Ca urmare A.N.I s-a autosesizat şi verifică autenticitatea declaraţiilor mele.

Nu sunt alte suspiciuni în verificările în curs”, este declarația de presă semnată de primarul Dorel Coica.


sursa foto: adevărul.ro

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii