Turism în Satu Mare. Doar 520 turiști străini s-au cazat în județul Satu Mare pe parcursul lunii ianuarie 2023

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În luna ianuarie 2023 la nivelul județului Satu Mare au fost cazați 15.000 de turiști, dintre care 520 turiști străini (reprezentând 3,5 % din totalul turiștilor.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat), în luna ianuarie 2023 au însumat 17.861, în creștere cu 58,0% față de cele din luna ianuarie 2022.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat), în luna ianuarie 2023 au însumat 15.000 persoane, în creștere cu 64,8% față de cele din luna ianuarie 2022. Din numărul total de sosiri, în luna ianuarie 2023, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 96,5%, în timp ce turiștii străini doar 3,5%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat), în luna ianuarie 2023 au însumat 17861, în creștere cu 58,0% față de cele din luna ianuarie 2022. Din numărul total de înnoptări, în luna ianuarie 2023, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 94,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au înregistrat un procent de 5,9%.

cazare satu mare 1 

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică în luna ianuarie 2023 a fost de 22,6% pe total structuri de cazare turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat), în creștere cu 9,2 puncte procentuale față de luna ianuarie 2022.

Sosirea unui turist se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii de primire turistică cu funcțiune de cazare turistică, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopți. În fiecare structură de primire turistică cu funcțiune de cazare turistică se socotește o singură sosire pe turist, indiferent de numărul de înnoptări rezultate din șederea sa neîntreruptă.

cazare satu mare 2

Înnoptarea este intervalul de 24 ore, începând cu ora hotelieră, pentru care o persoană este înregistrată în evidența spațiului de cazare turistică și beneficiază de găzduire în contul tarifului aferent spațiului ocupat, chiar dacă durata de ședere efectivă este inferioară intervalului menționat. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică exprimă relația între capacitatea de cazare turistică în funcțiune și utilizarea efectivă a acesteia de către turiști, într-o perioadă determinată. Rezultă din calcul prin raportarea numărului total de înnoptări realizate, la capacitatea de cazare turistică în funcțiune, din perioada respectivă.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii